EEM Groepenkasten

Familiedag in het Bargerveen op Hemelvaartsdag 25 mei

Bargerveen Erik Bloeming A4_Veenweek 2017Bargerveen – Donderdag 25 mei 2017, op Hemelvaartsdag, is er een leuke en gezellige Familiedag in het Bargerveen met onder andere dauwtrappen, een smokkelspel, een kabouterpad en een rit met de Veenland Express.

De Familiedag in het Bargerveen luidt de Veenweek in. Het wordt georganiseerd door onder andere Staatsbosbeheer, Natuurpark Moor-Veenland, Veenloopcentrum en andere leden van Stichting Het Drentse Veenland. Samen staan zijn garant voor educatieve, leuke en spannende natuur- en cultuuractiviteiten voor jong en oud.

Dauwtrappen

Hemelvaartsdag begint met dauwtrappen in het natuurgebied Bargerveen. De wandeling is onder leiding van deskundige gidsen en start om 06.00 uur. Aanmelden kan via info@veenloopcentrum.nl of bel 0524-541458.

Familiedag 2017

Aansluitend aan het dauwtrappen is er een gezellige Familiedag voor jong en oud, voor kinderen vanaf 4 jaar en ouders tot opa’s en oma’s. De activiteiten worden gehouden in en om de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 in Zwartemeer en zijn gratis toegankelijk. De Familiedag begint om 10.00 uur en je kunt de hele dag langskomen wanneer je wilt. De activiteiten duren tot 16.00 uur. Je kunt je onder andere laten schminken of je kunt meedoen met het smokkelspel of het kabouterpad, uilenballen pluizen en spannende natuurspeurtochten volgen. Misschien wordt jij dit jaar de wereldkampioen pitrus peller of kampioen bijlsteelhanger! IVN Emmen e.o., Scouting Erica en diverse infokramen zijn ook aanwezig net als de schaapherder die dit jaar op locatie, dus live, zijn schapen gaat scheren!

Lees ook: Samen diersporen zoeken in het Bargerveen

Grensoverschrijdend

Nieuw is dat de Familiedag dit jaar ‘grensoverschrijdend’ is, met vele activiteiten die tevens voor Duitse bezoekers, dus in het Duits, worden aangeboden. Deze editie wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancieerd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen

Veenland Express

Bezoekers kunnen op donderdag 25 mei tevens meerijden in een bijzonder huifkar, de Veenland Express, voor een tocht langs een aantal grote projecten die momenteel worden uitgevoerd rondom het Bargerveen. De uitvoerders van deze projecten, waaronder de aanleg van het nieuwe ‘Swartemeer’ en de bouw van de grootste schaapskooi van Nederland bij Weiteveen, zijn ter plekke voor vakkundige uitleg. Start van deze tochten is ook vanaf het kantoor van Staatsbosbeheer in Zwartemeer. Uiteraard kan men ook op de fiets langs de vermelde locaties voor bezichtiging en uitleg. Kom naar de Familiedag voor het programma en starttijden.

Industrieel Smalspoor Museum

In Erica in het Industrieel Smalspoor Museum kan je gedurende de Veenweek een treinrit door het Amsterdamsche Veld maken, je machinistendiploma halen en kijken hoe turfstrooisel werd gemaakt. Zie www.smalspoorcentrum.nl.

Meer informatie

Kijk op www.veenweek.nl of www.meetingnature.nl en download de flyer voor een compleet overzicht. Bel voor meer informatie (0031) (0) 6 53 19 93 89 of mail naar erik@meetingnature.nl.

Bargerveen Erik Bloeming A4_Veenweek 2017

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top