EEM Groepenkasten

FC Emmen in de bres voor gedupeerde kinderen Schalke 04-voetbalkamp

voetbalclinics, kzc'08, klazienaveen, vv zwartemeer, fc emmenKlazienaveen – FC Emmen en de aan de eredivisieclub gelieerde stichting Naoberschap United schiet Drentse kinderen te hulp die zijn gedupeerd door het faillissement van de organisator van het Schalke 04-voetbalkamp.

De Bundesligaclub Schalke 04 zou onder de titel ‘Schalke auf Tournee’ deze zomer bij een groot aantal voetbalverenigingen in Nederland een voetbalkamp voor de jeugd organiseren. Bij de aanmelding voor het voetbalfestijn hebben ouders een behoorlijk bedrag moeten betalen. Dat bedrag varieert tussen de € 70,00 en enkele honderden euro’s.

Fluiten

Vorige week bleek dat het organiserende bedrijf Sporting Events uit Haulerwijk failliet te zijn, waardoor de kinderen konden fluiten naar het voetbalkamp en de ouders naar hun centen. Vice-voorzitter Henk Eising van Naoberschap United liet tegenover het Dagblad van het Noorden weten dit zo sneu te vinden voor de kinderen, dat zij hebben besloten om voor alle gedupeerde kinderen uit Drenthe een voetbalkamp te organiseren waaraan zij kosteloos kunnen deelnemen. Voorwaarde is wel dat de ouders of verzorgers met bijvoorbeeld een bankafschrift moeten kunnen aantonen dat de kinderen daadwerkelijk hadden ingeschreven voor het Schalke 04-voetbalkamp. In de provincie Drenthe gaat het naar schatting om 300 tot 400 kinderen die zich via FC Klazienaveen, CEC, Twedo, DSC 65, Eext, Ruinen en De Weide hadden ingeschreven.

Lees ook: Organisatie Schalke Auf Tournee failliet

De stichting Naoberschap United is een stichting die namens FC Emmen actief is op maatschappelijk gebied.

Oude Meerdijk

Het voetbalkamp wordt gehouden in stadion De Oude Meerdijk. Deelnemers krijgen dan meteen een stadiontour. De voetballertjes kunnen dan hun kunnen vertonen in een inspirerende omgeving.

Drents naoberschap

De clinics worden verzorgd door jeugdtrainers van FC Emmen en vinden plaats op de donderdagmiddagen in de zomervakantie. Naoberschap United vindt het zeer schrijnend dat voetbalminnende kinderen een leuke voetbalbeleving wordt onthouden en vindt het een schande dat het voetbalkamp Schalke Auf Tournee niet doorgaat. Daarom biedt Naoberschap United in samenwerking met FC Emmen dit alternatief aan. Een echt Drents staaltje naoberschap.

Bundesligaclub Schalke 04 zit ernstig met deze kwestie in de maag. Woordvoerders van de club zeggen de gedupeerde ouders niet terug te kunnen betalen, omdat de financiële afwikkeling van de clinics in handen was van Sporting Events. De Duitsers zouden zelf ook nog geld tegoed hebben van het Friese organisatiebureau. “Sporting Events heeft ons ook nog reputatieschade bezorgd, terwijl wij er niks aan kunnen doen dat de kampen niet doorgaan en dat de ouders hun geld kwijt zijn.”, aldus een woordvoerder van de club.

Meedoen? Stuur een mail!

Gedupeerden die gebruik willen maken van het aanbod van FC Emmen en stichting Naoberschap United kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar info@naoberschapunited.nl.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300






Back To Top