EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen fusieupdate november 2016

fc klazienaveen logo fusie vv klazienaveen vv zwartemeerKlazienaveen – Sinds begin oktober dit jaar, 5 oktober 2016 om precies te zijn, is het een feit dat vv Klazienaveen en vv Zwartemeer vanaf 1 juli 2017 samen verder zullen gaan als FC Klazienaveen. Klazienaveen24.nl publiceert regelmatig updates omtrent de laatste stand van de fusie. Hieronder de fusieupdate van november 2016 zoals zojuist bekend gemaakt is door de fusiecommissie.

Lees ook: Eerste fusie update FC Klazienaveen

Fusieupdate november 2016

“Hallo iedereen,

We zijn inmiddels een maand na de vorige update. Van vele kanten horen wij inmiddels de vraag: Hoe ver zijn jullie? Aangevuld met: veel werk zeker? Of: is er nog een beetje interesse voor functies?

Dit geeft aan dat men enorm betrokken is bij de club. Iets wat wij natuurlijk fantastisch vinden. In de vorige update hebben we gevraagd of mensen zich beschikbaar wilden stellen om zitting te nemen in een commissie. We hebben daar veel reacties op gehad. Leden die reeds functies bekleden maar ook leden die nog niet als vrijwilliger actief zijn. Dit ongeveer in de verhouding 50:50.

Op 14 november was Gezienus Wolters aftredend en niet herkiesbaar voorzitter van vv Klazienaveen. Gezienus zat namens vv Klazienaveen in de fusiecommissie die bezig is de fusie werkzaamheden te coördineren, hij heeft aangegeven met die activiteit ook te stoppen. Wel is hij beschikbaar voor andere taken. Iwan Lambers is inmiddels de opvolger van Gezienus in de commissie namens vv Klazienaveen. De commissie (Iwan Lambers, Hans Hemel en Gert Veenstra) moet een Fusieplan uitwerken en aanbieden aan de Algemene ledenvergadering, hiervoor dient een bepaald proces gevolgd te worden.

Fusieplan

Om het definitieve fusieplan, waarin de uiteindelijk organisatie en de voordracht voor bestuursfuncties en de formele zaken af te kunnen ronden, zijn we de input van de commissies nodig. Die zijn aan de slag om met ideeën en uitwerkingen te komen. We doen dit in fases zodat ook alles de juiste aandacht kan krijgen. Het plan wordt in het voorjaar aan de leden voorgelegd tijdens een ledenvergadering. De basis van het plan is het door de Algemene Ledenvergadering van 5 oktober 2016 aangenomen voorstel. Er is op basis van een voorstel van de toenmalige fusiecommissie, onder voorzitterschap van Erik Mulder, besloten tot een fusie tussen vv Zwartemeer en vv Klazienaveen.

tenue fc klazienaveen

Hierdoor zal FC Klazienaveen ontstaan, die met ingang van het seizoen 2017/2018 met een prestatie-elftal zal gaan spelen op zaterdag, in een zwart tenue met een gouden afwerking (in bies en/of logo) en de wedstrijden spelen op het veld waar tot dan vv Zwartemeer speelt. Het huidige vv Klazienaveen-complex zal de alcoholvrije thuishaven worden van de jeugdafdeling van FC Klazienaveen, een dergelijk jeugdcomplex is uniek in Nederland. Dit is iets waarmee we een extra bindende factor voor de jeugd kunnen realiseren.

Een veel besproken onderwerp is het clublokaal van FC Klazienaveen. De mogelijkheden worden nu geïnventariseerd. Er zal een plan ontwikkeld worden zodat vanaf het komende seizoen het “Clublokaal” (de huidige kantine van vv Zwartemeer) de “place to be” is voor FC Klazienaveen. Wij, de fusiecommissie, vinden dat ons clublokaal/kantine een thuishaven voor een ieder binnen de club moet zijn. Wij gaan daar dan ook alles aandoen om dit te realiseren. Een ding is zeker: naast het bouwen aan een nieuwe vereniging zullen we ook moeten bouwen aan het clubgebouw zodat er plaats voor iedereen is. Ook aan de optie nieuwbouw zal niet worden voorbijgegaan. In het genoemde voorstel is een aanvangstijd voor de wedstrijden van 18.00 uur vermeld, volgens de huidige KNVB regels kan dit niet. Indien de tegenstander bereid is om later dan half vier uur in Klazienaveen te voetballen heeft de KNVB geen bezwaar. Dit betekent dat het dus in overleg mogelijk is om bijvoorbeeld sfeerrijke derby’s in de avonduren te spelen.

Commissies

De eerste gesprekken met de te vormen commissies zijn gevoerd en er kan slechts één conclusie getrokken worden: we hebben enthousiaste positieve commissies. De Sponsor- en de Technische Commissie zijn reeds volop actief (jullie hebben dat deze week reeds in de krant kunnen lezen). De kleding- en de activiteiten commissie hebben de eerste bijeenkomsten ook achter de rug. Met de kantinebeheerders en de consuls heeft de commissie ook reeds afspraken gemaakt om stappen te zetten richting volgend seizoen. Met name de TC is natuurlijk gebonden aan een tijdslimiet, omdat we voor volgend seizoen de trainersfuncties nog niet bekleed hebben en de trainers carrousel op alle niveaus binnenkort begint te draaien.

De jeugdcommissie krijgt de vorm zoals we voor ogen hebben, namelijk een breed gedragen enthousiaste frisse commissie. Er zijn nog genoeg functionarissen die niet benaderd zijn. Wees niet bang ongetwijfeld wordt je binnenkort door iemand aangesproken, want het is namelijk niet zo dat de commissies nu al hun uiteindelijke vorm, indeling en “bemensing” hebben.

Een eerste wapenfeit is een belangrijke voor de FC. Een groep sponsors heeft zich garant gesteld voor de uitgave met betrekking tot de nieuwe tenues. Het is de bedoeling dat FC Klazienaveen nieuwe tenues aanschaft en daarna “de ruimte” op het shirt verkoopt aan sponsors. Natuurlijk zullen de huidige shirtsponsors het eerst hiervoor benaderd worden. Door de sponsorbijdragen en het kledingfonds willen we proberen een zo breed mogelijk kledingpakket aan te bieden. Hierover zullen we jullie natuurlijk ruim voor de start van het volgende seizoen informeren.

In december zal naast deze update ook een artikel over de voortgang op Klazienaveen24.nl en in de Dorpskrant Klazienaveen verschijnen. Afgesproken is dat wij met enige regelmaat een artikel kunnen plaatsen op Klazienaveen24.nl en in de Dorpskrant. Om jullie een idee van onze planning te geven: wij streven ernaar om uiterlijk in januari alle formele werkzaamheden afgewikkeld te hebben. In de tussentijd zullen de commissies ongetwijfeld naast beleid en plannen ook reeds operationeel zaken uitgevoerd hebben.

Als jullie vragen hebben stel ze gerust aan ons.

Fusiecommissie: Iwan Lambers, Hans Hemel en Gert Veenstra”Back To Top