EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen nestelt zich naast koploper Pelikaan S

fc klazienaveen 2017-2018Klazienaveen – Met een relatief eenvoudige 6-1 overwinning op Nieuwleusen heeft FC Klazienaveen zich naast koploper Pelikaan S genesteld. Het verschil doelsaldo is na de overwinning van zaterdag en de verliesbeurt van Pelikaan S nog maar 2.

Goede kansen

TV Drenthe was aanwezig bij de wedstrijd FC Klazienaveen tegen Nieuwleusen. Voor FC Klazienaveen was dat een extra stimulans om goed voor de dag te komen. En dat deed FC Klazienaveen ook. Behalve de eerste minuten was het FC Klazienaveen dat nadrukkelijk het doel van Nieuwleusen zocht. Een doelpunt bleef in eerste instantie echter uit. Meerdere goede kansen werden gekeerd door de keeper of een verdediger van Nieuwleusen. Daarbij moest FC Klazienaveen oppassen dat een sporadische uitbraak van Nieuwleusen ze niet het deksel op de neus zou doen. Een paar minuten voor rust brak Stan Kroeze de ban. Hij maakte de 1-0 nadat de Nieuwleusen verdediging de bal niet uit hun strafschopgebied kreeg. Even later had FC Klazienaveen een strafschop moeten krijgen. De scheidsrechter kende die niet toe maar even later wel toen Dion Kuhl over het been ging van de laatste man van Nieuwleusen. Deze verzilverde Harrie Gerdes voor de 2-0. Even later maakte Nieuwleusen de 2-1. Een voorzet voor het doel van FC Klazienaveen werd door iedereen gemist en caramboleerde via de buik van een Nieuwleusen speler in het doel. Dat leek de ruststand te worden maar Stan Kroeze zette FC Klazienaveen op slag van rust weer op 2 doelpunten voorsprong. Vanaf randje strafschopgebied schoot hij keihard de bal via onderkant lat schitterend in het doel voor de 3-1.

Verzet

Na rust was het eerst billenknijpen voor FC Klazienaveen. Nieuwleusen had blijkbaar alle schroom van zich afgegooid en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Daarvoor kregen ze ook wel een aantal mogelijkheden maar daar gingen ze slordig mee om en scoorden niet. FC Klazienaveen kwam maar sporadisch meer tot een aanval en bij 1 van deze aanvallen werd Iwan Lambers onderuitgehaald door de keeper van Nieuwleusen. De hierop toegekende strafschop werd benut door Melroy Hemme voor de 4-1 en daarmee was het verzet van Nieuwleusen gebroken. FC Klazienaveen liep nog uit naar 5-1 via Jasper Woelders en 6-1 via Dion Kuhl. Daarmee houdt FC Klazienaveen weer de traditie in ere om te scoren in de slotminuut (nu al 5 keer op rij).

Volgende wedstrijd

Volgende week moet FC Klazienaveen om 15.00 uur aantreden bij Zuidhorn.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top