EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen speelt openingswedstrijd in tenue SC Drente ter ere van Tonnie Roosken

sc drente tussen de turfKlazienaveen – FC Klazienaveen zal tijdens de openingswedstrijd van de competitie, aanstaande zaterdag 23 september om 14.30 uur, een eerbetoon brengen aan Tonnie Roosken door het duel te spelen in SC Drente-shirts.

Topscorer aller tijden

Eind jaren ’50 en in de jaren ’60 kende het voetbal in Klazienaveen haar hoogtijdagen namens eerst vv Zwartemeer en later SC Drente. Tonnie Roosken, die op 16 juli 1957 debuteerde, wordt nog altijd gezien als de beste voetballer die ooit in Klazienaveen gevoetbald heeft. Tonnie is met 202 treffers nog altijd all-time topscorer van de tweede divisie. In totaal maakte hij 229 geregistreerde doelpunten, naar eigen zeggen waren dit er zelfs 269!

Shirts SC Drente

Als eerbetoon draagt FC Klazienaveen in haar allereerste competitiewedstrijd tegen Pelikaan S shirts van SC Drente, het tenue waarin Tonnie vaak juichend te zien was. Dit met dank aan het Drents Verbond voor het beschikbaar stellen van de shirts en hoofdsponsor Klaverblad, die voor dit eerbetoon graag haar medewerking verleent.

tonnie roosken vv zwartemeer sc drente 2017

Tonnie Roosken overleed 13 september op 82-jarige leeftijd.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top