EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen verliest van Pelikaan S

fc klazienaveen tenue sc drente 2017Klazienaveen – De allereerste competitiewedstrijd van FC Klazienaveen stond in het teken van het overlijden van clubicoon Tonny Roosken. Hij maakte furore in het betaald voetbal bij vv Zwartemeer en sc Drente.

FC Klazienaveen speelde in de sc Drente-shirts met rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden. De gehele familie Roosken was aanwezig en onder hun toeziend oog ontspon zich een leuke wedstrijd. Pelikaan S had de technisch betere voetballers in haar gelederen maar FC Klazienaveen compenseerde dat met een hartstochtelijke portie werklust. Zo waren de eerste kansen voor FC Klazienaveen en had FC Klazienaveen eigenlijk op voorsprong moeten komen. Mede dankzij goed keeperswerk van Pelikaan S lukte dat echter niet.

FC Klazienaveen 1 - Pelikaan S 1

Penalty

Pelikaan S had wel het meeste balbezit maar kon eigenlijk niet tot grote kansen komen. Tot na een halfuur doelman Justin Verschoor de spits van Pelikaan S vloerde in het strafschopgebied. De hierop toegekende penalty benutte Pelikaan S voor de 0-1. Een ieder die dacht dat daarmee het verzet van FC Klazienaveen wel gebroken zou zijn kwam bedrogen uit. Niet veel later kon de keeper van Pelikaan S de bal niet klemvast krijgen bij een aanval van FC Klazienaveen en was Danie Slip er als de kippen bij om de gelijkmaker te maken. En vlak voor rust kwam FC Klazienaveen op 2-1. Stan Kroeze was hier trefzeker nadat de keeper van Pelikaan S weer een bal losliet bij een aanval op zijn doel.

Grote mogelijkheden

Na rust zette Pelikaan S weer aan en in die periode was FC Klazienaveen niet voldoende bij de les. In korte tijd viel de 2-2 en de 2-3. Beide keren kon Pelikaan S te eenvoudig door de defensie van FC Klazienaveen snijden en simpel scoren. Het offensief van Pelikaan S nam daarna wat af en FC Klazienaveen herpakte zich. Het kreeg nog grote mogelijkheden voor de gelijkmaker maar eerst Jasper Woelders en in de laatste minuut nog Thyrann Lambers, misten een zeker lijkende gelijkmaker.

Het was jammer dat FC Klazienaveen geen punten overhield aan het openingsduel tegen de titelfavoriet. Het vertoonde hartstochtelijke spel geeft echter alle moed voor de volgende wedstrijden.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag uit naar Groen Geel in Groningen om 15.15 uur.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top