EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen verliest van vv Emmen

fc klazienaveen maurice heine voetbalKlazienaveen – Het thuisduel voor de beker tegen vv Emmen was de eerste officiële wedstrijd voor FC Klazienaveen. Veel mensen waren nieuwsgierig naar de verrichtingen van het nieuwe elftal zodat er een behoorlijke publieke opkomst was.

Beide teams maakten er een open wedstrijd van en waren goed tegen elkaar opgewassen. In de beginfase was FC Klazienaveen de ploeg met de meeste druk naar voren. Een doelpunt bleef echter uit. Jasper Woelders en Melroy Hemme met een mooie volley waren dichtbij, maar troffen geen doel. Het was Emmen dat na een halfuur op voorsprong kwam. Een verdedigingsfout leverde balbezit voor de voorwaartsen van Emmen op die dit promoveerden tot doelpunt via Rusambo Rajabu. Daarna hadden beide ploegen nog grote mogelijkheden om te scoren. Zo werd bij FC Klazienaveen een kopbal nog net voor de doellijn gekeerd en schoot Maurice Heine alleen voor het Emmen doel over.

Kansen

In de tweede helft werd het kwalitatief wat minder. Beide teams kregen nog wel kansen maar het ging allemaal op een wat lager tempo. FC Klazienaveen had de gelijkmaker nog kunnen maken. De betere kansen waren in de tweede helft echter voor Emmen. Keeper Justin Verschoor moest een aantal keren redding brengen, maar was een kwartier voor tijd kansloos op het lobje van Patrick Eberhard. FC Klazienaveen probeerde vervolgens nog wel iets aan de stand te doen, maar dat lukte niet meer. Zo won vv Emmen de wedstrijd met 0-2 en moet FC Klazienaveen zich richten op de volgende wedstrijd, zaterdag 9 september om 17.00 uur uit naar sc Erica.Back To Top