EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen wint van Groen Geel

fc klazienaveen 2017-2018Klazienaveen – FC Klazienaveen heeft met 2-1 gewonnen van Groen Geel. Een overwinning waarmee nog steeds meegedaan wordt om de bovenste plaatsen.

Voetballend was het niet super, zaterdagmiddag. Op het slechte hoofdveld van FC Klazienaveen is het lastig voetballen, maar daar hadden beide ploegen last van. In de eerste helft gebeurde er niet zoveel voor beide doelen, dus genoot het aanwezige publiek meer van het zonnetje dan van de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Nick Hoorn een beste kans om de 1-0 te maken. De keeper was al uitgespeeld, maar net voordat de bal het doel in zou rollen kon een verdediger van Groen Geel nog ruimen. Het was Groen Geel dat een voorsprong nam. Op slag van rust kregen zij een vrije bal op de linkerkant die op een geheel vrijstaande speler op de rand van de 5 meter gespeeld kon worden. Deze kopte de bal weer voor op de spits van Groen Geel die eenvoudig binnen kopte.

Meer druk

In de tweede helft begon FC Klazienaveen meer te voetballen en zette druk op het Groen Geel doel om de achterstand ongedaan te maken. Thyrann Lambers kreeg  een beste kans, maar schoot in het zijnet. Rond de 70e minuut schoot Jasper Woelders op doel en de rebound van de keeper van Groen Geel was een prooi voor Nick Hoorn voor de 1-1. Even later werd Nick Hoorn vastgehouden in de 16 en Yorin Habing verzilverde (zekerheidje) de toegekende strafschop voor de 2-1. Met nog 10 minuten te spelen trachtte Groen Geel vervolgens nog wat aan de achterstand te doen. Zij kregen ook nog een beste kans, maar keeper Joep Verhaar redde prima en de van hem komende rebound werd over geschoten. Zo bleven de 3 punten in Klazienaveen en door het verlies van ex-koploper Bedum schuift de top van de ranglijst dichter in elkaar.

Drenthina – FC Klazienaveen

Met nog 7 duels te gaan wordt het nog een spannend slot van de competitie. Zaterdag wacht het duel uit bij Drenthina. Zij zullen een stapje extra willen zetten in deze derby om hun verlies in januari bij FC Klazienaveen goed te maken. Voor FC Klazienaveen ook reden genoeg om er alles aan te doen 3 punten mee te nemen naar huis.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top