EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen wint weer in de slotfase

fc klazienaveen 2017-2018Klazienaveen – FC Klazienaveen moest weer eens een verre uitreis maken, nu naar SV Bedum. Ook nu trok FC Klazienaveen in de slotfase aan het langste eind.

Bedum maakt wel werk van haar thuisduels, een keurig programmablad waar zelfs ruim aandacht was voor het fusieproces bij FC Klazienaveen en een aantal jeugdleden dat als ballenjongen fungeerde. Dat Bedum niet voor niets tweede staat op de ranglijst werd al snel duidelijk in het duel. In de eerste helft kwam FC Klazienaveen er nauwelijks aan te pas. Pas in de 40e minuut kon de Bedum keeper een keer aan het werk worden gezet. Het duel vond voornamelijk plaats op de helft van FC Klazienaveen en daar haalde Bedum eigenlijk te weinig uit. Er waren wel een aantal schoten maar die verdwenen grotendeels naast of over. Bedum scoorde slechts 1 keer. Een Bedum-speler kon via de rechterkant opstomen naar de 16 meter en zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek voor de 1-0.

Offensiever

Met de rust wisselde FC Klazienaveen voor een meer offensieve strijdwijze en dat had direct tot gevolg dat er druk ontstond op het Bedum doel. FC Klazienaveen had in de beginfase van de tweede helft een overwicht en had in de 60e minuut succes. De Bedum-keeper kreeg de bal niet vast na een schot van Partick Bloemberg, waarna Jasper Woelders de 1-1 binnenschoot. Op dat moment leek FC Klazienaveen erop en erover te gaan maar dat verdween weer snel. Bedum kreeg weer een overwicht maar was eigenlijk niet meer gevaarlijk voor het FC Klazienaveen doel.

Toon

In de slotfase was het weer FC Klazienaveen dat de toon zette. Eerst ging een schot van Nick van der Sleen, maar net naast en vlak voor tijd kreeg Melroy Hemme de bal op 20 meter van het doel. Zijn vlammende schot verdween mooi in het Bedum doel voor de 1-2. Even later floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en pakte FC Klazienaveen de 3 punten.

Voor FC Klazienaveen was het al de vierde keer dat het in de slotminuut scoorde waarvan 3 keer de winnende.

Volgende wedstrijd

Zaterdag wacht een thuisduel tegen Nieuwleusen. Weliswaar staat Nieuwleusen 1-na-laatste, maar zal zeker geen te onderschatten tegenstander zijn.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top