EEM Groepenkasten

FC Klazienaveen zet eerste oefenwedstrijd om in winst

Eerste wedstrijd FC Klazienaveen - Raptim 01-07-2017Klazienaveen – Gisteren, zaterdag 1 juli 2017, de dag dat FC Klazienaveen officieel is geboren, speelde FC Klazienaveen haar eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was Raptim uit Coevorden, uitkomend in de klasse 2L Zondag.

FC Klazienaveen trad aan in het nieuwe, witte uittenue. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op en bleef het, zonder echte grote kansen, terecht 0-0. Halverwege de 1e helft kwam daar echter verandering in toen Patrick Bloemberg net buiten de 16 meter een vrije trap mocht nemen. Die schoot hij feilloos in, in de verste bovenhoek, totaal onhoudbaar voor de keeper. Niet lang daarna kwam Raptim alweer op gelijke hoogte. Na een fout in de verdediging van FC Klazienaveen werd een goede voorzet van dichtbij perfect afgerond: 1-1. Tot de rust waren er over en weer nog enkele kansen, maar het was vooral FC Klazienaveen dat zich te kort deed. Enkele hele grote kansen werden onbenut gelaten. Vlak voor tijd kopte spits Iwan Lambers FC Klazienaveen weer op voorsprong. Een eigenlijk te zachte en zeker houdbare kopbal werd door de keeper vakkundig in het eigen doel gewerkt: 2-1.

Eerste wedstrijd FC Klazienaveen - Raptim 01-07-2017

Na rust kwam FC Klazienaveen met 11 andere spelers binnen de lijnen. Ook in de tweede helft had FC Klazienaveen het beste van het spel. Raptim had nog 1 of 2 kansen, maar het was vooral FC Klazienaveen dat diverse (hele grote) kansen onbenut liet. Richting het einde van de wedstrijd werd de eindstand op het scorebord gezet: 3-1. Een terechte overwinning die met een beetje geluk veel hoger had kunnen uitvallen.

Eerste wedstrijd FC Klazienaveen - Raptim 01-07-2017

Grootse opening

Volgende week zaterdag 8 juli 2017 zal de grootse opening van FC Klazienaveen plaatsvinden. Dan zal de fusie tussen vv Klazienaveen en vv Zwartemeer met een spectaculaire voetbaldag voor jong tot oud luister bij gezet worden. Vanaf 13.00 uur is er voor iedereen iets te doen op het Sportpark De Planeet. Dan zal ook de verbouwing van de kantine zijn afgerond en zal om 16.00 uur dé openingswedstrijd van FC Klazienaveen worden gespeeld tegen FC Emmen. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.Back To Top