EEM Groepenkasten

Fietspad langs Koning Willem Alexanderkanaal genomineerd als Mooiste Fietspad

Fietspad Koning Willem Alexanderkanaal Veenvaart KlazienaveenKlazienaveen – Het fietspad langs het Koning Willem Alexanderkanaal bij Klazienaveen is genomineerd voor de titel ‘Mooiste fietspad van Drenthe‘. Het fietspad kreeg de meeste stemmen als mooiste van de lezers van Dagblad van het Noorden.

Naast de verkiezing van ‘Mooiste fietspad van Drenthe’ konden lezers ook stemmen op hun ‘Slechtste fietspad van Drenthe’. In totaal zijn 364 fietspaden door de lezers aangewezen als mooiste of slechtste fietspad van Drenthe. De inzendingstermijn sloot afgelopen weekend.

Drenthe Fietsland

Van de 364 fietspaden zijn er 178 aangemeld als mooiste en 186 als slechtste fietspad. De lezers van het Dagblad van het Noorden stemden het vaakst op het fietspad langs het Koning Willem Alexanderkanaal. De krant organiseert deze verkiezing als onderdeel van het project Drenthe Fietsland.

Het fietspad over het Dwingelderveld tussen de de radiotelescoop en Ruinen is een goede tweede, terwijl ook de fietsroute tussen Gasteren en Schipborg door het stroomdal van de Drentsche Aa en het Commissaris Cramerpad bij Echten hoog scoren.

Slechtste fietspad van Drenthe

Veel lezers hebben gestemd op het fietspad tussen Erica en Nieuw-Amsterdam als het slechtste fietspad.Ook het fietspad tussen Emmen en Weerdinge, het klinkerpad tussen Tynaarlo en Zeegse en het fietspad langs de Boslaan en Houtweg en Emmen dingen mee naar de titel ‘Slechtste Fietspad van Drenthe’.

Keuring

Een jury van 5 leden gaat eind volgende maand de 5 mooiste en 5 slechtste fietspaden aan een keuring onderwerpen. Dat gebeurt aan de hand van een aantal criteria. Renate Groenewold, oud-wereldkampioene schaatsen en fanatiek fietser uit Assen, heeft al toegezegd in de jury te willen zitten. Daarnaast zullen nog 2 lezers die een fietspad hebben voorgedragen worden geselecteerd voor de jury.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top