EEM Groepenkasten

Fietstocht door het Bargerveen vanaf de schaapskooi in Weiteveen

Bargerveen 2018Bargerveen – Het Internationaal Natuurpark Veenland en Staatsbosbeheer houden op zondag 29 juli een fietstocht door het Bargerveen. Startpunt van de fietstocht is de grootste schaapskooi van Nederland aan de rand van Weiteveen.

Heerlijke fietstocht

Een heerlijke fietstocht door het weidse Bargerveen met start en einde vanaf de nieuw, grootse schaapskooi van Nederland bij Weiteveen. Na korte bezichtiging en uitleg van het unieke complex en de buffer Weiteveen gaat de fietstocht grotendeels over de nieuwe fietspaden langs de randen van het prachtige Bargerveen hoogveengebied en door bloeiende heidevelden. Onderweg tijdens de ongeveer 20 kilometer lange fietstocht vertelt gids Erik Bloeming van INP Veenland alles over het gebied, het Huisje van Uneken, de dieren en de planten die in het Bargerveen voorkomen.

Via het nieuwe ‘Swarte Meer’ aan de noordkant van het Bargerveen gaat de tocht verder over de in 2017 nieuw aangelegde grenskade, dus letterlijk door een stukje Duitsland! Via de zuidkant van het Bargerveen gaat de weg terug naar de schaapskooi.

Aanmelden

Let op: aanmelding is verplicht!

Wil jij ook meedoen? Meld je dan van te voren wel even aan via e-mail, e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel 06 – 53 19 93 89.

TIP: neem een verrekijker en je fototoestel mee!

Kijk voor meer informatie op www.meetingnature.nl.

WWW

Wat: Fietstocht Bargerveen
Waar: Schaapskooi Weiteveen, Ambachtsweg 3, 7765 BX Weiteveen
Wanneer: Zondag 29 juli 2018 van 14.00 tot 16.30 uur
Wat kost het: € 4,00 per persoon, kinderen tot 14 jaar gratis

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top