EEM Groepenkasten

Finale Drents trefbaltoernooi in Klazienaveen

Trefbal Klazienaveen

Dinsdag 23 december begint om 9.30 uur de finale van het Drentse trefbaltoernooi in sporthal de Zon in Klazienaveen. Buurtsportcoaches van de afdeling Sport van de gemeente Emmen organiseren deze wedstrijd voor de groepen 5/6 en 7/8 van de basisschool. Teams uit de gemeente Emmen strijden tegen teams uit de gemeenten Borger-Odoorn, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Noordenveld en Westerveld. Publiek is van harte welkom om alle teams aan te moedigen.

De afgelopen maanden stonden bij meer dan 3.000 basisschoolkinderen van de deelnemende gemeenten in het teken van trefbal. Overal zijn voorrondes gehouden voor het toernooi tussen de verschillende basisscholen. Maandag 22 december wordt de Emmense finale, ook in sporthal de Zon in Klazienaveen, gespeeld en wordt bekend welke teams het de dag daarna opnemen tegen de andere gemeenten.

Fairplay

Naast de winnaars van groep 5/6 en groep 7/8 is er ook een fairplay prijs te winnen. De fairplay prijs staat voor sportiviteit en respect. De teams kunnen punten verdienen voor respect voor de scheidsrechter, eerlijk spel en respect voor de tegenstander. Het team met de meeste punten wint een leuk spel voor de hele klas.

Groei van het toernooi

In 2009 werd, vanuit Brede Schoolontwikkeling, het toernooi voor het eerst georganiseerd door de buurtsportcoach van Brede School Rietlanden. Het jaar daarna is het toernooi uitgerold over de hele gemeente Emmen. Er werden in meerdere wijken voorrondes gespeeld waarvan de finalisten naar de gemeentelijke finale gingen. Met de komst van buurtsportcoaches in veel gemeenten in Noordoost-Nederland werd het mogelijk om, vanuit het initiatief van de buurtsportcoaches van de gemeente Emmen, het toernooi uit te breiden naar een provinciaal toernooi. Op provinciaal niveau deden ca. 3.000 basisschoolleerlingen, groep 5 t/m 8, mee aan het toernooi.

Trefbal

Het oudste spel in de gymzaal is nog altijd even favoriet. Het spel werd al door onze opa’s en oma’s binnen het bewegingsonderwijs gespeeld. Het is een laagdrempelige sport. Een ieder z’n kwaliteiten komen goed aan bod, zowel voor spelers met technische alsook voor spelers met tactische kwaliteiten.

Brede School

Het trefbaltoernooi is een Brede School activiteit. Doelstelling van Brede School is dat alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op school, maar ook daarbuiten. Door mee te doen aan de verschillende Brede Schoolactiviteiten kunnen kinderen ontdekken waar hun talenten liggen.

(Bron: Gemeente Emmen)Back To Top