EEM Groepenkasten

Fokke Tuik opnieuw Nederlands Kampioen motorscrossen

fokke tuik klazienaveen nederlands kampioen motorcrossKlazienaveen – Fokke Tuik (56) uit Klazienaveen is voor de tweede achtereenvolgende keer Nederlands Kampioen motorscrossen in de 50+ klasse geworden.

Afgelopen zaterdag werd hij op de nieuwe crossbaan van Terlet opnieuw Nederlands Kampioen in zijn klasse. Na de voorlaatste race had Fokke nog 10 punten nodig, maar op zijn 2-tact Suzuki 500cc pakte hij die. Ondanks een uiteindelijke 2e plek had hij meer dan voldoende punten, zodat de rest hem niet meer kon inhalen.

Steun en toeverlaat

Fokke Tuik, eigenaar van Tuik Tweewielers aan de Kruizemunt in Klazienaveen, is echter nog lang niet aan het einde van zijn sportieve carrière. Wat dat betreft kan de concurrentie de borst alvast natmaken voor het komende seizoen. Als het aan Fokke ligt, wordt hij volgend jaar opnieuw kampioen. Hij vind het nog veel te mooi op te stoppen. Mocht hij voor de 3e achtereenvolgende maal de beker omhoog kunnen houden, dan mag hij de wisselbeker definitief houden.

Fokke is kampioen geworden zonder zijn allergrootste fan, zijn vrouw Ria. De wedstrijden waren verplaatst van de zondag naar de zaterdag en omdat er toch
iemand op de winkel moet passen, was Ria helaas dit keer niet van de partij.

(Bron: Emmen.nu / Foto: Facebookpagina Ria Tuik)Back To Top