EEM Groepenkasten

Formeren nieuwe dorpsraad Klazienaveen blijkt lastige klus

centrum klazienaveen veenarbeider schip 2Klazienaveen – Het blijkt nog niet mee te vallen in Klazienaveen een nieuwe dorpsraad te vormen waarin alle 5 buurthuizen evenredig zijn vertegenwoordigd.

Onlangs heeft het interim-bestuur een oproep gedaan aan alle Klazienaveners om zich kandidaat te stellen voor een functie binnen het nieuw te vormen bestuur van deze dorpsvereniging. Hierop hebben slechts 12 Klazienaveners gereageerd. Volgens voormalig PvdA-raadslid Henk Boers zijn dat bovendien ook nog eens mensen die niet allemaal meteen in het bestuur willen. “Een groot aantal daarvan wil alleen maar meer informatie over wat het werk precies inhoudt.”

Het streven is om een nieuw bestuur te vormen met 10 bestuursleden, waarbij alle 5 buurtvereniging ieder 2 bestuursleden ‘levert’. Het vorige bestuur is eerder dit jaar in zijn geheel opgestapt, dus er is een volledig nieuw bestuur nodig.

Lees ook: Klazienaveen maakt werk van nieuw bestuur dorpsraad

Informatieavond

De dorpsraad zet zich in voor de leefbaarheid van Klazienaveen. Hiervoor krijgt het een budget van de gemeente Emmen. Op 31 oktober is er een informatieavond in De Noorderbreedte, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over wat de dorpsraad inhoudt en wat de dorpsraad doet. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Volgens Martin Moes, lid van het interim-bestuur, zijn er op dit moment 13 potentiële kandidaten voor het nieuw te vormen bestuur. Het oude bestuur, dat sinds 2000 actief was, is in augustus dit jaar opgestapt. Het tijdelijke bestuur neemt vooralsnog de zaken waar, maar hoopt op korte termijn de functies over te kunnen dragen aan een nieuw, permanent bestuur. Het interim-bestuur neemt geen nieuwe zaken aan. Die blijven liggen tot er een nieuw bestuur is aangesteld.

Tot 7 oktober konden belangstellenden zich aanmelden. “Wij mikten hierbij op 10 man.”, aldus Martin Moes. “De bereidheid van 13 aspirant-bestuursleden is hierbij een stap in de goede richting. Dat aantal zou voldoende moeten zijn, maar toch vinden wij een breder kandidatenveld wenselijk.” Vooral omdat niet ieder aspirant-bestuurslid ook daadwerkelijk definitief bestuurslid wordt overweegt het interim-bestuur om de periode voor aanmelding te verlengen, te beginnen met een extra informatiebijeenkomst op maandag 31 oktober in De Noorderbreedte. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur. Hierbij wordt onder andere dieper ingegaan op de taken van het nieuwe bestuur, met name omdat er hierover nogal wat onduidelijkheid heerst bij de plaatselijke bevolking.

Alle buurthuizen vertegenwoordigd

Onder de huidige aanmeldingen zijn alle buurthuizen (Kruidenveld, Klazienaveen-West, Noorderlicht, Molenbuurt en Ons Belang) vertegenwoordigd. Dat is natuurlijk een pluspunt, ware het niet dat uit 1 buurt zich 5 personen hebben aangemeld en uit een ander slechts 1. En dat terwijl het streven is om elke buurt door 2 bestuursleden te laten vertegenwoordigen. “Bovendien worden de nieuwe bestuursleden tijdens een speciale ledenvergadering van de 5 buurthuizen bepaald. Het is dan wel zo prettig om een keuze uit meer dan 1 kandidaat te hebben.”, aldus Moes.

De verwachting is dat de installatie van het nieuwe bestuur pas op zijn vroegst in het begin van 2017 plaats zal vinden.

(Bron: dvhn.nl/emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top