EEM Groepenkasten

Frisser, regelmatig regen en kan het soms flink gaan waaien

weer weersverwachting klazienaveen 31-10-2016Op veel plaatsen schijnt de zon, maar in het noordoosten is er meer bewolking. Met maxima van 14 of 15 graden is het vrij zacht. Vanaf morgen wordt het steeds frisser en valt regelmatig regen. Bovendien kan het soms flink waaien.

Op veel plaatsen schijnt de zon. In het noordoosten is er vrij veel bewolking en is het afwachten of de zon zich nog even laat zien voordat zij onder gaat. Er staat weinig wind en het wordt vanmiddag 14 of 15 graden. In het zonnetje is het dan prima najaarsweer.

Eind van de middag, als veel mensen in de auto richting huis stappen, moet rekening worden gehouden met een laagstaande zon. Een zonnebril is daarom geen overbodige luxe. Aangezien de klok van het weekend een uur is teruggezet, gaat de zon al rond 17:15 onder.

In de avond zijn er heldere periode en wordt het op veel plaatsen opnieuw mistig. Ook in de nacht komt op veel plaatsen mist voor. De temperatuur daalt naar een graad of 8 in de kustgebieden tot 4 dieper landinwaarts. Later in de nacht neemt vanuit het noorden de bewolking toe.

Het weer voor morgen

Morgenochtend kan het plaatselijk mistig zijn en is in het zuidoosten soms de zon nog even te zien. Vanuit het noordwesten raakt het overal bewolkt en volgt een gebied met lichte regen. Tegen de middag wordt de wind, als eerst in het noorden, noordwestelijk en trekt vervolgens aan naar krachtig op de Wadden, vrij krachtig aan zee en matig boven land. De middagtemperatuur komt uit tussen 12 en 14 graden. In het noorden regent het aan het begin van de middag en komt daarna de zon nog even tevoorschijn. Limburg krijgt pas tegen de avond met lichte regen en wat meer wind te maken.

De rest van de week

Woensdag is het met maxima van 10 tot 12 graden vrij fris, maar toch zijn dit normale temperaturen voor begin november. Verder is het weerbeeld herfstachtig met een stevige noordwestenwind en buien.

Donderdag komen wederom buien voor en wordt het met middagtemperaturen van 9 tot 11 graden nog iets frisser. Er staat deze dag wel een stuk minder wind dan dinsdag of woensdag.

Vrijdag is de wind naar het zuiden gedraaid, maar warme lucht wordt niet aangevoerd. De temperatuur blijft in de middag steken op 9 of 10 graden. Ook deze dag blijft het niet droog.

In het weekend is het echt herfst met flinke regenbuien en veel wind. Het wordt overdag niet warmer dan 8 of 9 graden en in de nachten daalt de temperatuur tot enkele graden boven het vriespunt.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: weer.nl)Back To Top