EEM Groepenkasten

Ga mee op wandeltocht door het Internationale Natuurpark Moor-Veenland

vogels, nattur, Klazienaveen – Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 worden er weer wandeltochten onder begeleiding door het Internationale Natuurpark Moor-Veenland georganiseerd. Vooral in dit jaargetijde is het bijzonder aantrekkelijk en interessant om dit eens mee te maken.

Deze maandexcursie van het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland staat in het teken van de spectaculaire vogeltrek. Elk najaar vertrekken miljoenen vogels vanuit het noorden voor hun overwintering naar warmere streken in het zuiden van Europa. Voor sommigen is dat Nederland, anderen trekken helemaal door naar tropisch Afrika! Maar er zijn ook vogels die in het Wietmarschermoor-gebied zelf hun winterplekjes weer innemen, zoals de Klapekster en Slechtvalk.

Uitzichtheuvel

Met het juiste weer is de uitzichtheuvel aan de oostzijde van het veengebied een goede locatie om het fenomeen ‘vogeltrek’ waar te nemen. Eind september kunnen vele duizenden vinken, veldleeuweriken, graspiepers en lijsters in de ochtenduren de uitkijkpost passeren. Vaak herken je ze aan de typische trekgeluiden, bij elke soort weer anders!

De zaterdagexcursie is DUITSTALIG, de zondagexcursie is NEDERLANDSTALIG. Het advies is om een fototoestel en verrekijker mee te nemen en warme kleding te dragen en om droge voeten te houden kunnen laarzen ook een goede bescherming bieden.

Wanneer: Zaterdag- en zondagochtend 26 en 27 september van 08.00-10.30 uur
Waar: Startpunt is het Turflaadstation aan de oostzijde van het Wietmarscher Moorgebied (adres Süd-Nord-Straße, 49744 Geeste, Duitsland). Volg de borden Aussichtshügel of bel voor het juiste vertrekpunt
Kosten: €3,00 per persoon (kinderen tot 14 jaar gratis)

Aanmelding en info: erik@meetingnature.nl of bel 06 53199389

from to
Algemeen


Back To Top