EEM Groepenkasten

Ganzenexcursie in het Bargerveen op 24 november

meeting nature erik bloeming bargerveen vogelsBargerveen – Wil jij leuke dingen doen in het Bargerveen? Zin in een wandeling om 7:00 uur in de ochtend? Zaterdag 24 november is er weer een ganzenexcursie in het Bargerveen.

Deze excursie begint bij het Veenloopcentrum aan de Zusterweg 17 in Weiteveen. Samen wandelen naar het gebied waar de ganzen zich bevinden. Het wordt een kijk- en luistertocht. Kijken naar de overvliegende ganzen en luisteren naar hun gesnater. Oorverdovend, want er zijn wel 40.000 ganzen in het Bargerveen.

Aanmelden

Meewandelen? De kosten zijn € 4,- per persoon. Na de wandeling is er gelegenheid te ontbijten in het Veenloopcentrum, dan zijn de kosten € 9,- per persoon.

Opgeven kan telefonisch: 0524-541458 of per e-mail: info@veenloopcentrum.nl.
Kijk voor meer informatie eens op de website www.veenloopcentrum.nl.

Bargerveen

Wat is het Bargerveen? Het Bargerveen is een restant overgebleven hoogveengebied in het uiterste zuidoosten van Drenthe. Jaren geleden is het hoogveen vrijwel allemaal afgegraven voor het bruine goud, zoals we turf noemen. Doordat aan het begin van de 20ste eeuw de steenkool aan een opmars begon is dit prachtige gebied gelukkig bewaard gebleven! Én het veen leeft er weer samen met bijna 300 vogelsoorten, libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Oók adders en vleesetende planten! De stilte is oorverdovend en de leegte immens.

WWWW

Wat: Ganzenexcursie in het Bargerveen
Waar: Veenloopcentrum, Zusterweg 17, Weiteveen, tel 0524 – 541458
Wanneer: Zaterdag 24 november 2018 om 7.00 uur
Wat kost het: € 4,00 per persoon, € 9,00 inclusief ontbijt

(Afbeelding: Meeting Nature/Erik Bloeming)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top