EEM Groepenkasten

Geen fraude bij Jeugdcircus Carantelli

jeugdcircus kindercircus circus carantelli klazienaveen

Foto: Jeugdcircus Carantelli

Klazienaveen – Volgens het Openbaar Ministerie is er niet gefraudeerd bij het Jeugdcircus Carantelli in Klazienaveen. Dat heeft het OM geconcludeerd na maanden van onderzoek.

Begin dit jaar werd bekend dat er door de voormalige penningmeester van het jeugdcircus voor meer dan € 5.000,- zou zijn verduisterd. Er zou met regelmaat sponsor- en contributiegeld worden gebruikt voor reisjes, etentjes en privédoeleinden. De circuskas zou daarom helemaal leeg zijn. Dat was althans de mening van een voormalig bestuurslid van Carantelli Johan de Jonge. Hij had daarom aangifte gedaan bij de politie.

Opluchting

Het Openbaar Ministerie heeft na maanden onderzoek echter geen enkel bewijs voor de beschuldigingen gevonden, waardoor zowel de voormalige penningmeester als het jeugdcircus volledig vrijuit gaan. Tevens is geconstateerd dat de circuskas helemaal niet leeg is, maar zelfs redelijk gevuld. De opluchting bij het bestuur van Carantelli is groot. Het bestuur kan zich nu weer volledig richten op zaken die met het circus te maken hebben.

Niet afgedaan

Voor Johan de Jonge is de zaak echter helemaal nog niet afgedaan. De ex-penningmeester zegt door te zullen gaan tot de waarheid boven tafel is. Hij zegt tevens over meer bewijs te beschikken, maar dat hij nooit door de politie gehoord zou zijn.

(Bron: emmen.nu)Back To Top