EEM Groepenkasten

Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand in Nieuw-Dordrecht

brand b&b afval recycling nieuw-dordrechtNieuw-Dordrecht – Er zijn geen gevaarlijke hoeveelheden stoffen (dioxines en zware metalen) vrijgekomen bij de brand bij afvalverwerker B&B Afval Recycling aan de Oosterwijk WZ in Nieuw-Dordrecht. Dat blijkt uit metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), meldt de gemeente Emmen op haar website.

De gemeente Emmen liet het onderzoek uitvoeren omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen zouden zijn vrijgekomen tijdens de brand. Ondanks dat het rapport aantoont dat er geen gevaarlijke hoeveelheden stoffen als dioxines en zware metalen zijn vrijgekomen, raadt de gemeente wel aan om geen gewassen te eten met zichtbare roetdeeltjes. Groente en fruit die niet zichtbaar verontreinigd zijn kun je het beste schillen, pellen of wassen voor gebruik.

Lees ook: Nablussen brand recyclingbedrijf Nieuw-Dordrecht kan nog dagen duren

Geen brandstichting

Eerder deze week liet een woordvoerder van het getroffen bedrijf al weten dat het geen brandstichting betreft. Met het blussen van de brand, die vanaf woensdagochtend 7.15 uur woedde, is de brandweer zo’n 36 uur bezig geweest. Daarbij werden ze de eerste dag ondersteund door de Luchtmacht met een Chinook blushelikopter. Pas donderdagavond kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden.

(Bron: emmen.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top