EEM Groepenkasten

Geert Vosbad Erica komt weer in rustig vaarwater

geert vosbad zwembad ericaErica – Het Geert Vosbad in Erica krijgt na alle perikelen van de afgelopen periode de kop weer boven water. Zo’n 15 mensen hebben zich aangemeld die willen helpen.

Dat laat voorzitter Klaas Jongstra tegenover het Dagblad van het Noorden weten. Naast de komst van deze vrijwilligers zijn zo’n 10 sponsoren afgehaakt. “Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar niet dramatisch.”, aldus Jongstra. “Het zwembad komt na een hectische periode langzaam maar zeker weer in rustig vaarwater.” Door het mooie weer in het voorseizoen beleeft het zwembad voor wat betreft het aantal bezoekers een vliegende start.

Geliefde badjuf

Nog geen maand geleden zat het complete bestuur van het Geert Vosbad tegenover een bomvolle zaal op het podium van het dorpshuis ’t Schienvat. De bij velen geliefde badjuffrouw Mariëlle Hensums en cassière Tineke Vos waren vertrokken en het dorp wilde weten waarom. Jongstra liet weten dat beide dames er zelf voor hebben gekozen om op te stappen nadat de badjuf en het bestuur niet tot overeenstemming konden komen over een nieuw contract.

 

Voortbestaan

De badjuf kreeg een verminderd contract aangeboden. Het bestuur stelde dat dat nodig was om het voortbestaan van het zwembad te kunnen waarborgen. Van de laatste 4 jaar werd alleen in 2015 winst geboekt. Het bestuur wil gaan werken met meer oproepkrachten. Dat is goedkoper, omdat die alleen betaald hoeven worden als zij in het zwembad zijn. Daardoor kan er volgens het bestuur flexibeler worden gewerkt. Bij slecht weer kan het zwembad dan later open, eerder dicht of juist later dicht als het warm is. Bovendien zijn er volgens het bestuur meer vrijwilligers nodig om het zwembad open te kunnen houden.

Steken laten vallen

Het bestuur erkend dat het wel steken heeft laten vallen. Met name communicatief gezien verdiende het allemaal absoluut geen schoonheidsprijs. Hensums en Vos lieten tegenover het Dagblad van het Noorden weten dat het bestuur om onduidelijke redenen gewoon van hen af wilde.

Meer vrijwilligers

Voor het werk in de kiosk hebben zich 10 vrijwilligers aangemeld. Vorig jaar werd dit horecapunt nog verpacht. Daarnaast zijn er 2 nieuwe kandidaat-bestuursleden en is er een pool van 7 betaalde badmeesters en badjuffen. Volgens voorzitter Jongstra kan het bad nog wel meer vrijwilligers gebruiken. “Wij hopen dat zich de komende tijd nog meer vrijwilligers aanmelden. Er zijn echt veel handen nodig om dit mooie bad open te kunnen houden.”

Binnenkort zijn er gesprekken met enkele potentiële nieuwe sponsoren.

Geert Vosbad

Veenschapswijk 5
7887 Erica
Telefoon: (0591) 30 14 68
Website: www.geertvosbad.nl
Facebook: Geert Vos Bad Erica

(Bron: Dagblad van het Noorden / Afbeelding: website geertvosbad.nl)Back To Top