EEM Groepenkasten

Gekleurd Grijs in actie

Gekleurd Grijs Festival Symposium Klazienaveen Emmen Drenthe 2016Regio – In het kader van de actiemaand gekleurd Grijs (cultuurparticipatie van en voor senioren) in Drenthe en Groningen vinden er de nodige activiteiten plaats in tal van locaties in beide provincies.

In Emmen is de Netwerkgroep Gekleurd Grijs actief die in het voortraject van deze actiemaand een eigen pilot heeft georganiseerd onder de noemer van 6*6 waarbij 6cultuuraanbieders op 6 uiteenlopende locaties (podia) kleinschalige cultuuractiviteiten hebben uitgevoerd voor deelnemende senioren.

Eerste Gekleurd Grijs Festival

Aanstaande donderdag 25 februari vindt er in Holdert Emmen het eerste Gekleurd Grijs festival plaats in de provincie Drenthe. Er zijn diverse concerten, dans- en theatervoorstellingen en er worden ook presentaties/workshops gehouden zoals uitgevoerd in de pilot 6*6 als ook presentaties en workhops zoals die elders in de provincie Drenthe zijn gehouden onder supervisie van Kunst & Cultuur Drenthe uit Assen. Dit festival wordt gehouden van 14.00 uur tot plm. 21.00 in Holdert Emmen en is gratis toegankelijk voor een breed publiek.

Voor meer informatie over het festival; zie www.gekleurdgrijs.nl of via (T) 0592 – 3369 99 (Kunst & Cultuur Drenthe).

Symposium Kleurrijk vergrijzen

De gemeente Emmen organiseert tijdens het festival, mede in het kader van Emmen cultureel Drentse gemeente 2015/16, in samenwerking met het Netwerk Gekleurd Grijs uit Emmen het symposium Kleurrijk vergrijzen in de Grote Kerk in Emmen/centrum op loopafstand van Holdert. Dit symposium wordt gehouden van 15.00 uur tot 17.00 uur in aansluiting op de inloop hiervoor vanaf 14.00 uur in Holdert waar het festival Gekleurd Grijs plaats vindt.
Voor het symposium is een aanmelding nodig.

Op het symposium wordt vanuit verschillende invalshoeken ingegaan op het thema cultuurparticipatie voor senioren in een “Age Friendly City” en hoe je dát de komende jaren kan wáár kunt maken. Besproken worden de onderdelen ‘Emmense aanpak en effecten van de pilot 6*6’ , ‘ Innovatiewerkplaats Healthy Ageing & de Kunsten’ en ‘Ontwikkeling van Handreiking Cultuurparticipatie senioren’.

Dit symposium moet mede gezien worden als een ontwikkelingsstap om te komen tot een plan voor uit te voeren gemeentelijk beleid voor cultuurparticipatie voor senioren periode 2017-2020. Het symposium staat met name open voor organisaties en instellingen en professionals die van doen hebben met seniorenbeleid in de meest ruime zin van het woord.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de gemeente Emmen, dhr. Frans Meerhoff, afdeling Ontwikkeling en beleid. (M) 06 52490291 of (E) f.meerhoff@emmen.nl.

Gekleurd Grijs Festival Symposium Klazienaveen Emmen Drenthe 2016

Gekleurd Grijs Festival Symposium Klazienaveen Emmen Drenthe 2016

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top