EEM Groepenkasten

Geld beschikbaar voor aanleg fietspaden Bargerveen 

bargerveen fietspad weggespoeld en afgeslotenKlazienaveen – Na de zomer van 2016 kan er gestart worden met de aanleg van fietsverbindingen tussen de Runde en Weiteveen. Het gaat hier om nieuwe fietspaden in en om het Bargerveen. De gemeente heeft besloten om mee te betalen aan deze ontwikkeling die het natuurgebied beter toegankelijk moet maken voor recreatie. Hiervoor legt de gemeente Emmen maximaal € 480.000,- bij.

Project Bargerveen-Schoonebeek

In september 2013 stelde de provincie Drenthe het Project Bargerveen-Schoonebeek in werking. Met de bedoeling onder andere drie bufferzones te realiseren bij Zwartemeer, Weiteveen
en Nieuw-Schoonebeek. Hiervoor werd een Bestuurscommissie ingesteld die ervoor moet zorgen dat plannen worden voorbereid en de werkzaamheden worden uitgevoerd. In deze bestuurscommissie werken Staatsbosbeheer, het waterschap Vechtstromen, de gemeente Emmen, de LTO en de provincie Drenthe samen aan de opdracht.

Fietsverbindingen de Runde en Weiteveen

Inmiddels is er veel voorbereidend werk verricht door de bestuurscommissie en kan er naar verwachting na de zomer van 2016 gestart. Ter hoogte van Zwartemeer, de nog ontbrekende schakel in de fietsverbinding langs de Runde, worden fietsverbindingen aangelegd. Ook wordt er een fietsverbinding gerealiseerd vanaf de nieuwe schaapskooi bij Weiteveen richting Klazienaveen.

Meer informatie kunt u vinden op www.bargerveen-schoonebeek.nl.Back To Top