EEM Groepenkasten

Gelukkige overwinning FC Klazienaveen bij Groen Geel

FC Klazienaveen - FC Emmen 2-5 08-07-2017Klazienaveen – Met een kopbal vlak voor tijd van Yorin Habing behaalde FC Klazienaveen haar allereerste officiële overwinning. Dat was zuur voor gastheer Groen Geel die minimaal een punt had verdiend, maar dat temperde de euforie bij Klazienaveen geenszins.

Op het regenachtige sportpark van Groen Geel was het een trieste bedoening, de regen viel de gehele wedstrijd door, er was geen omroep, geen muziek en slechts een enkele Groen Geel supporter tegenover een veertigtal uit Klazienaveen.

Nauwelijks kansen

Het slechte weer was geen stimulans voor beide ploegen voor een enthousiaste pot voetbal. Ook Klazienaveen kwam niet aan het niveau van vorige week. Wel had het in de eerste helft wat meer aandrang richting Groen Geel doel, maar beide ploegen kwamen maar nauwelijks tot kansen. Net toen men dacht dat 0-0 de ruststand zou zijn, kreeg FC Klazienaveen op 20 meter voor het doel een vrij bal toegekend. Deze werd met een klein tikje breed gelegd op Nick van der Sleen die de bal precies in de rechter onderhoek van de goal liet verdwijnen voor de 0-1.

Eerste 3 punten

Dat de goal na rust zou zorgen voor beter spel trok Groen Geel zich blijkbaar meer aan dan FC Klazienaveen. Groen Geel kon al vrij snel een mannetje vrij voor keeper Justin Verschoor zetten en deze maakte met een bekeken lob de 1-1. Vervolgens ging Groen Geel op zoek naar de voorsprong en was het vooral aan Justin te danken dat er niet gescoord werd. FC Klazienaveen kreeg eigenlijk maar twee kansen in de tweede helft. De eerste kon Jasper Woelders niet voorbij de Groen Geel-keeper krijgen en de tweede was vlak voor tijd een vrije bal die Melroy Hemme precies op het hoofd van Yorin Habing plaatste, waarna Yorin raak kopte. Even later floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en waren de eerste drie punten voor FC Klazienaveen binnen.

Volgende week

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen.

(Foto: Archieffoto Lammert Schoonewille)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top