EEM Groepenkasten

Gemeente draagt kleedkamers over aan buitensportverenigingen

kleedkamer gemeente emmen klazienaveenEmmen – Per 1 augustus 2016 draagt de gemeente Emmen de kleedaccommodaties over aan de 31 buitensportverenigingen. Bij de overdracht stelt de gemeente in totaal € 830.000,- beschikbaar aan verenigingen voor onderhoud. Samen met de verenigingen is een verdeelsleutel afgesproken. Het bedrag per vereniging hangt af van de grootte van het gebouw, het aantal kleedkamers en de staat van onderhoud.

Stimuleringsfonds dorpen en wijken

Het bedrag voor onderhoud haalt de gemeente op initiatief van de gemeenteraad uit het stimuleringsfonds dorpen en wijken. Met dit fonds wil de gemeente de leefbaarheid in dorpen en wijken bevorderen. Sportverenigingen spelen hierin een belangrijke rol.

Overdracht

Op 6 november 2014 is besloten het eigendom van de kleedaccommodaties van buitensportverenigingen in het kader van de bezuinigingen over te dragen aan
de sportverenigingen. De gemeente is dit samen met de verenigingen aan het voorbereiden, zodat de overdracht uiterlijk 1 augustus dit jaar kan plaatsvinden.

Lenen voor verduurzaming

Buitensportverenigingen, maar ook de geprivatiseerde sporthallen en openluchtbaden kunnen straks ook geld lenen voor verduurzaming van hun gebouwen en terreinen. Bijvoorbeeld voor isolatie of het aanschaffen van zonnepanelen. Verenigingen en stichtingen kunnen daarmee fors besparen op de energielasten. Over deze lening hoeven zij de gemeente geen rente te betalen.Back To Top