EEM Groepenkasten

“Gemeente Emmen moet feestjes in De Fluitende Postbode toestaan zolang Hoff niet is herbouwd”

klazienaveen de fluitende postbode ptt postnl thieme grooteKlazienaveen – De gemeente Emmen moet feestjes in het pand De Fluitende Postbode toestaan zolang het afgebrande Zalencentrum Hoff niet is herbouwd.

Dat is althans de mening van de 52-jarige Thieme Groote, eigenaar van De Fluitende Postbode. Sinds het afbranden van Zalencentrum Hoff wordt Groote overspoeld met verzoeken van dorpsgenoten om feestjes in zijn pand te mogen geven. “Veel Klazienaveners willen hun feestje graag in eigen dorp vieren. Sinds Hoff vorig jaar september is afgebrand is er echter geen zalencentrum meer in Klazienaveen.”, aldus Groote. “Ik wil De Fluitende Postbode daar graag voor openstellen, maar dat mag niet van de gemeente.”

Besloten feesten en partijen

De Fluitende Postbode is gevestigd in het pand aan de Rigel dat tot 2012 dienst deed als verdeelcentrum van de PTT (zie bovenstaande foto). Groote kocht het pand in 2013. Hij verbouwde het pand tot een prachtige feestzaal, compleet met grote keuken, koelkasten, bar en podium. De ruimte kon worden afgehuurd voor besloten feesten en partijen tot maximaal 100 personen. De huurder moest zelf voor eten en drinken zorgen.

Dat bleek al snel een goed initiatief te zijn die in een behoefte voorzag. De mensen reageerden enthousiast. De gemeente Emmen was echter minder enthousiast. Volgens de gemeente handelde Groote in strijd met het bestemmingsplan en moest stoppen met het verhuren van de zaal. Ook de bezwarencommissie was het daarmee eens en Groote moest stoppen met de verhuur. Groote: “Dat was vooral jammer, omdat mijn initiatief zo aansloeg. Ik vind ook niet dat er sprake is van oneerlijke concurrentie ten opzichte van bestaande horeca. In horeca bedrijven wordt je bediend en in de watten gelegd. Bij De Fluitende Postbode huur je alleen de zaal en voor de rest moet je zelf zorgen. Dat is een heel ander concept. Ook was er geen sprake van overlast, want ik zorg er zelf voor dat alles goed verloopt. Op de muziekinstallatie zit een geluidsbegrenzer en livemuziek wordt er niet meer gespeeld.”

Steenworp afstand

Groote is van mening dat de gemeente haar mening moet herzien, met name nu Zalencentrum Hoff niet meer bestaat. Volgens Groote mag hij de zaal wel 12 keer per jaar verhuren voor dagbesteding en er een dansschool in vestigen. “Daar is het dorp echter niet mee geholpen. Met verhoor voor besloten feestjes wel.”, aldus Groote. De gemeente laat haar mening echter ongewijzigd en vindt dat dergelijke activiteiten thuis horen in of bij de dorpskern en niet op een bedrijventerrein. Dat Zalencentrum Hoff ook niet in het centrum stond, sterker nog, slechts op een steenworp afstand stond van De Fluitende Postbode, daar stapt de gemeente kennelijk zomaar overheen. De bezwarencommissie buigt zich inmiddels over de hernieuwde afwijzing van de gemeente.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top