EEM Groepenkasten

Gemeente Emmen organiseert startbijeenkomst windenergie

windmolen klazienaveen windenergie windmolensRegio – De gemeente Emmen organiseert een informatiebijeenkomst over het vervolg van windenergie.

Meebeslissen

Na ongeveer 2 jaar voorbereiding met milieuonderzoeken en 2 gebiedsprocessen zijn met de vaststelling van de ‘Structuurvisie Emmen, Windenergie’ de gebieden Pottendijk (50,5 megawatt), Zwartenbergerweg (24 megawatt) en N34 (21 megawatt) aangewezen als locaties waar windpark-ontwikkelaars een windpark kunnen bouwen. De gemeente wil hinder van windmolens voor omwonenden zoveel mogelijk beperken. Omwonenden moeten daarom kunnen meebeslissen hoe het windpark wordt gerealiseerd. In de ‘Gedragscode Windenergie gemeente Emmen’ is bepaald dat per aangewezen gebied een platform wordt ingericht. Dit is een platform dat bestaat uit 4 tot 7 direct omwonenden, ontwikkelaars, een vertegenwoordiger vanuit de gemeente Emmen en een onafhankelijk voorzitter.

Informatie

Tijdens de bijeenkomst krijgen aanwezigen informatie over wat dit betekent en is er ook de gelegenheid om aan te melden voor de 3 platforms. Direct omwonenden, die binnen 1100 meter tot 2000 meter van de 3 gebieden wonen, hebben per brief een uitnodiging ontvangen voor de startbijeenkomst. Na de startbijeenkomst gaan de platforms onder leiding van de voorzitter aan de slag in de 3 gebieden.

De startbijeenkomst ‘gebiedsproces windenergie gemeente Emmen’ vindt plaats op:

Datum: dinsdag 1 november 2016
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Hampshire Hotel Emmen, Van Schaikweg 55, 7811 HN Emmen

In verband met locatie en catering is aanmelden wenselijk. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Meer informatie over de startbijeenkomst en windenergie in de gemeente Emmen kun je vinden op de pagina over Windenergie.Back To Top