EEM Groepenkasten

Gemeente schrapt in winkeltijden: supermarkten mogen op Eerste Kerstdag open

open geopend winkels koopzondag klazienaveenRegio – Omdat de gemeente Emmen iets te rigoureus in de winkeltijden heeft geschrapt mogen nu alle supermarkten in de gemeente op Eerste Kerstdag hun deuren openen.

De gemeente Emmen heeft vorige week per brief alle supermarkten over deze mogelijkheid geïnformeerd. De nieuwe regels omtrent de winkeltijden zijn in oktober door de raad vastgesteld. Door onbekende oorzaak was er echter verzuimd dit met de supermarkten te communiceren. De supermarkten mogen volgens de nieuwe regels, in tegenstelling tot de vorige uit 2015, nu open van 9.00 tot 22.00 uur.

Eerste Kerstdag open

Supermarktketen Jumbo heeft besloten gebruik te maken van deze mogelijkheid en ontheffing van de winkeltijdenwet hiervoor aangevraagd. Volgens Jumbo is de gemeente dit sowieso al van plan in 2018. Jumbo heeft inmiddels de ontheffing ontvangen. De Jumbo in Klazienaveen en 3 vestigingen in Emmen aan het Valkenveld, de Weerdingerstraat en de Houtweg zijn daarom op Eerste Kerstdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

PLUS Fischer

Supermarkten Plus Fischer, de Boni en de Aldi zijn op Eerste Kerstdag gesloten. Plus Fischer is Tweede Kerstdag wel geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top