EEM Groepenkasten

Gemeente: “Turnhal Klazienaveen voldoet niet aan de eisen”

turnhal klazienaveen ste stichting turnen drenthe turnteamKlazienaveen – Op last van de gemeente is deze week de turnhal aan de Koriander in Klazienaveen per direct gesloten. Volgens de gemeente Emmen voldoet de hal niet aan de eisen.

De turnhal is dinsdagmiddag door STE (Stichting Topturnen Emmen) op slot gedaan, nadat ze een brief van de gemeente hadden gekregen dat de voorzieningen in de hal niet op peil zijn. De hal mag daarom voorlopig niet meer worden gebruikt. Wordt de hal toch gebruikt, dan kan STE een dwangsom die op kan lopen tot € 30.000,00 tegemoet zien, aldus Mirjam van Lottum, bestuurslid van STE.

NB De foto is nog van de oude turnhal. De nieuwe turnhal ligt erachter aan de Koriander.

4 Sportgroepen op straat

Door deze sluiting staan nu 4 sportgroepen op straat: Turnteam Drenthe, Turnpunt Drenthe, Gymnastiekvereniging Klazienaveen en Turnvereniging DET uit Valthe, Exloo en Odoorn. Ook FC Emmen en het Drenthe College waren van plan gebruik te maken van de hal, ook die kunnen er dus voorlopig niet in.

De hal aan de Koriander wordt sinds augustus 2015 door de turn- en gymgroepen gebruikt. De hal is particulier bezit, STE regelt het beheer. Een ander gedeelte van de hal wordt gehuurd door standbouwer Now Creative.

Afspraken niet nagekomen

Volgens woordvoerster van de gemeente Fanny Leseman zijn er in het verleden afspraken gemaakt met STE over het geschikt maken van de hal voor sportactiviteiten. De hal moet aan bepaalde eisen voldoen. Dat geldt voor onder meer de indeling van de ruimte, scheiding van ruimtes, toiletten en douches, de brandveiligheid van materialen en de algehele brandveiligheid. Volgens Leseman is STE haar afspraken niet nagekomen.

Plan van aanpak

Volgens Leseman heeft de gemeente er bij STE meermaals op aangedrongen dat er een gedegen plan moest komen het afgelopen jaar. Dat plan ontbreekt nog steeds, aldus Leseman. Bovendien zouden meerdere ouders bij de gemeente aan de bel hebben getrokken, omdat zij zich zorgen maken over de veiligheid van hun sportende kinderen. STE moet daarom alle activiteiten staken totdat alle zaken op orde zijn of er een plan van aanpak ligt en er tijdelijke voorzieningen zijn getroffen.

Van Lottum zegt dat STE de afgelopen periode al aan heel wat eisen van de gemeente heeft voldaan. Voorzitter Jan Schaafsma is vorige week nog bij de gemeente geweest met het verzoek STE nog 4 weken de tijd te geven. Dat bleek achteraf dus tevergeefs, aldus Van Lottum.

Zoeken naar andere sportlocatie

Van Lottum is echter van menig dat de turnhal absoluut niet onveilig is. Zij is naast bestuurslid ook moeder van 4 kinderen die in de hal sporten. “Mocht ik twijfelen aan de veiligheid, dan zou ik mijn eigen kinderen daar ook niet naartoe laten gaan.”, aldus Van Lottum.

Leseman zegt dat de gemeente de sportclubs wil helpen zoeken naar een andere sportlocatie.

(Bron: Dagblad van het Noorden / Afbeelding: Google Maps)Back To Top