EEM Groepenkasten

Gemeente zet plannen Blauwe Zone in Klazienaveen door

klazienaveen blauwe zone parkeerschijfKlazienaveen – De gemeente zet de plannen voor het uitbreiden van de Blauwe Zone in Klazienaveen gewoon door. Er waren bezwaren ingediend tegen deze plannen, maar die zijn door de bezwarencommissie van tafel geveegd en ongegrond verklaard.

Uitbreiding Blauwe Zone

In juli vorig jaar kwam de gemeente met het plan om ook van de Van Echtenstraat een Blauwe Zone te maken, zodat ook daar alleen nog maar met de parkeerschijf kan worden geparkeerd. De proef met de Blauwe Zone in de Langestraat was dusdanig succesvol, dat lokale ondernemers die ook graag in de Van Echtenstraat zagen komen. Dat vond de gemeente goed, want hierdoor krijg je een betere doorstroming van het verkeer, waardoor iedereen een plek dichtbij de winkels kan vinden voor een snelle boodschap.

Lees ook: Uitbreiding Blauwe Zone in Klazienaveen

Lees ook: Proef met blauwe zone in Langestraat in Klazienaveen

klazienaveen blauwe zone parkeerschijf

Parkeerdruk

Er waren echter protesten tegen deze uitbreiding. De gemeentelijke bezwarencommissie hield daarom een openbare zitting. De bezwaarmakers kwamen echter niet opdagen, waardoor de protesten van tafel werden geveegd. De commissie zag namelijk verder geen grote bezwaren. De parkeerdruk in Klazienaveen is groot en de Blauwe Zone haalt de druk van de ketel. Omwonenden krijgen niet te maken met zware overlast, is het oordeel van de commissie. Op korte afstand is bovendien gratis parkeerruimte beschikbaar.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top