EEM Groepenkasten

Geslaagde Beeballdag Bedrocks

Bedrocks, beeballEmmen – Zaterdag 3 september organiseerde Bedrocks Honk-en Softbalclub Emmen een open Beeballdag. De geslaagde Beeballdag was speciaal voor kinderen in de basis-schoolleeftijd.

Bijna alle honkbalclubs in het Noorden, ruim 50 kinderen totaal, waren vertegenwoordigd met een Beeballteam, aangemeld voor de Rookie Beeball klasse (5 tot 8 jaar) en het Major League Beeball (8 tot 12 jaar). Ook Vrije Bassischool De Stroeten uit Emmen had een fanatiek team aangemeld die hoewel slagbal gewend van school voor het eerst het echte Beeballspel gingen spelen.

Beeball Mascotte

Gelukkig werkte het weer mee en het werd een mooie en vooral gezellige dag met veel kinderen die enthousiast Beeball speelden en zich uit konden leven op het aanwezige springkussen, het opblaasbare slagspel, de water-slidingmat en de Tossmachine.Bedrocks, beeballOok de Officiële Beeball Mascotte “Bee” gaf de hele middag ‘acte de presence’ en was een hit bij alle kinderen van klein tot groot. Na de gezamenlijke warming up, werden er bij de Rookies wedstrijdjes gespeeld van een half uur, waarbij enthousiast ballen van paaltjes geslagen werden, op honken gerend, lopers uitgetikt en punten gescoord werden.Bedrocks, beeballDe high-five’s waren niet van de lucht en natuurlijk kon na afloop van elk wedstrijdje de traditionele line-up en groeps-yell niet ontbreken.

Rookie Beeballers

De drie grotere Beeball-teams, Caribe Groningen, De Blue Devils Meppel en WHSC Winschoten begonnen gezamenlijk hun major competitie op het grote Softbalveld. Dit was een gezellige en vooral leerzame en sportieve aangelegenheid waarbij deze drie clubs ter plaatse hun Beeball-teams konden samenstellen en later op de middag zelfs enthousiast aanvulling kregen van de oudste en meest enthousiaste Rookie Beeballers die ook het Beeballspel met 4 in plaats van 3 honken en een aangegooide bal eens te oefenen.

Geslaagde en sportieve dag

Aan het einde van de dag kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde en sportieve dag en bedankte Bedrocks voorzitter Wim Boonstra alle vrijwilligers voor hun inzet. De opkomst toonde aan dat ook in het Noorden deze vereenvoudigde vorm van het Honkbalspel voor de jeugd stevige voet aan grond heeft gekregen en een populaire jeugdsport is geworden.Bedrocks, beeballVoor wie eens een keer mee wil trainen met Beeball (5 tot en met 8 jaar) of Pupillen (9 tot 12 jaar) kan elke woensdagavond vrijblijvend bij de Bedrocks velden binnenlopen.
De 2 jongste Bedrocks teams trainen daar vanaf half 7.

Meer informatie is te verkrijgen door een mailtje te sturen naar: info@bedrocks.nl of burmees1@planet.nl

(Foto’s: Bert Springer)Back To Top