EEM Groepenkasten

Gezin uit Klazienaveen loopt rookvergiftiging op na brand in wasdroger

klazienaveen brand door wasdroger 07-02-2016Klazienaveen – Afgelopen nacht, rond 00:45 uur, heeft een gezin aan de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat in Klazienaveen rookvergiftiging opgelopen nadat hun wasdroger vlam vatte. Zij zijn allen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De bewoners, een man, een vrouw en hun 2 zoons, waren allemaal thuis toen de brand op de bovenverdieping ontstond. Zij konden allen de woning tijdig verlaten en werden opgevangen op het politiebureau aan de overkant van de straat. Het bleek dat zij veel rook hadden ingeademd. Zij zijn eerst ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en vervolgens allen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer vermoed dat de wasdroger op de bovenverdieping vlam heeft gevat. Een groot gedeelte van de bovenverdieping heeft brandschade opgelopen. De brandweer was snel ter plaatse om erger te voorkomen.

Veel geluk

Toen de brand ontstond lag het gezin al te slapen. Ze hebben dus veel geluk gehad doordat één van hen wakker werd door de brand en de rook en de rest nog tijdig kon wekken. Het had dus allemaal nog veel slechter af kunnen lopen.

(Bron: inzod.nl / Foto: Schermafdruk Hart van Nederland)

(Video: Meternieuws.nl op Youtube)Back To Top