EEM Groepenkasten

Gezocht: initiatieven Lies van Urk-prijs

lies van urk prijs gemeente emmen

Regio – Op internationale vrouwendag (8 maart) wordt voor de 20e keer de Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. Hiervoor zijn wij op zoek naar initiatieven die ‘meedoen’ bevorderen.

Oftewel personen, en dan met name vrouwen, of projecten die er voor zorgen dat bijvoorbeeld ouderen, werkzoekenden, gehandicapten of allochtonen mee kunnen doen aan de maatschappij. Zij doen dit vrijwillig en hebben een voorbeeldfunctie.

Lees ook: Lies van Urkprijs voor Pleisterplaats Klazienaveen

Winnaar vorig jaar

Vorig jaar werd de prijs gewonnen door ‘De Syrische Vrouwengroep Emmen’. Zij zetten zich met hart en ziel in voor Syrische en Arabische vrouwen in Emmen. Ze stimuleren en helpen deze vrouwen bij het meedoen met de samenleving.

Aanmelden

Bent of kent u iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking
komt? Meld dit initiatief dan (uiterlijk 14 februari 2019) aan via info@8maartgroepemmen.nl. Via www.8maartgroepemmen.nl vindt
u meer informatie en ook de criteria waaraan een initiatief moet voldoen.

Begin maart worden de aanmeldingen beoordeeld op motivatie, presentatie en de mate waarin het bijdraagt aan emancipatie en participatie. Daarna worden drie genomineerden bekend gemaakt.

Vrijdag 8 maart om 19:00 uur maakt wethouder Guido Rink in het Atlastheater de winnaar bekend. Deze ontvangt een geldbedrag van € 1.000,- en een wisseltrofee. Deze prijs moet worden gebruikt om activiteiten mee uit te voeren of te ontwikkelen.

Lies van Urk

Deze prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Lies van Urk: de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zowel in haar werk als op persoonlijke titel was zij een groot voorvechtster voor emancipatie. In 1990 overleed ze plotseling tijdens een vergadering in het gemeentehuis.

(Bron/Afbeelding: gemeente Emmen)

Tripadvisor NL 600x300


Nog geen reacties

Back To Top