EEM Groepenkasten

Gezocht: jonge helden voor jeugdlintje!

gemeentewinkel klazienaveen gemeentehuisGemeente Emmen – Vrijdag 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Dan reikt de Gemeente Emmen voor de vijfde keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen.

De gemeente Emmen is dus op zoek naar deze jonge helden. En daar hebben wij u bij nodig! Kent u een kind of jongere die in 2015 iets bijzonders voor iemand anders heeft gedaan en wilt u hem of haar in het zonnetje zetten? Meld hem of haar dan aan door een mail te sturen naar gemeente@emmen.nl onder vermelding
van ‘Jeugdlintje’.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een jeugdlintje?

Kinderen en jongeren komen voor een jeugdlintje in aanmerking als zij:

  • tussen de zes en de 18 jaar oud zijn;
  • in de gemeente Emmen wonen;
  • meer of langer dan men mag verwachten hulpvaardig zijn geweest

of

  • een bijzondere prestatie hebben verricht die van groot belang is (geweest) voor bijvoorbeeld een persoon, de straat of de buurt

of

  • een daad hebben verricht waardoor ongelukken met mensen of dieren zijn voorkomen of beperkt zijn gebleven Slechts bij uitzondering kan een groep, zoals een schoolklas, in aanmerking komen voor het jeugdlintje.

Spelregels Jeugdlintje

  • alleen personen van 18 jaar of ouder kunnen iemand aanmelden;
  • aanmelden kan tot 1 oktober 2015.

De uitreiking

Een deskundige jury beoordeelt de aanmeldingen. Burgemeester Bijl reikt het jeugdlintje op 20 november uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. De jonge helden krijgen een mooi aandenken en een cadeaubon. Wanneer een groep kinderen wint, krijgen zij samen één prijs.

Algemeen


Back To Top