EEM Groepenkasten

Gezondheids- en welzijnscentrum in oude pand PLUS Fischer

oude pand plus fischer van echtenskanaal nz klazienaveenKlazienaveen – Het oude pand van PLUS Fischer aan de Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen wordt een gezondheids- en welzijnscentrum.

Op dit moment zit in dat gebouw alleen nog de Mediq Apotheek, maar vanaf februari 2016 zal dat snel veranderen. Jan de Goede van zorginstelling Icare laat tegenover het Dagblad van het Noorden weten: “Het gebouw wordt een plek waar mensen uit Klazienaveen en omgeving terecht kunnen voor hulp en advies op het gebied van gezondheid en welzijn.”

De verbouwing van het pand is inmiddels in volle gang. Er zullen zo’n 15 verschillende partijen op een goede manier in gehuisvest worden. Dat zullen onder andere zijn: Icare, Mediq, welzijnsgroep Sedna, Promens Care, Zorggroep Tangenborgh, GGZ Drenthe, De Trans, Buurtsupport, Buurtzorg Nederland, Stichting MEE Drenthe, het Scheper Ziekenhuis (Treant) en de gemeente Emmen.

Het Scheper Zieken komt er onder ander met een prikpoli en een hartfalenpoli. Van de gemeente Emmen zullen er onder andere deskundigen op het gebied van schuldhulpverlening en Wet Maatschappelijke Ondersteuning komen.

Meerdere voordelen

Volgens De Goede heeft het nieuwe centrum meerdere voordelen. De samenwerking tussen de verschillende partijen zal op deze manier naar verwachting verbeteren. Dat is positief voor zowel de werknemers als de cliënten en bezoekers. Daarbij sluit het aan bij de landelijke ontwikkelingen in de zorg. Het bespaart kosten, doordat meerdere instanties van dezelfde voorzieningen gebruik kunnen maken.

Het nieuwe gezondheids- en welzijnscentrum richt zich op het gebied De Blokken: Klazienaveen, Barger-Compascuum, Barger-Oosterveen, Klazienaveen-Noord, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Schoonebeek, Oranjedorp, Weiteveen en Zwartemeer.

Als bovengenoemde partijen in het pand zitten, zal er nog ongeveer 1/6e deel van het pand leeg zijn. Daarover zijn nog gesprekken met potentiële partijen. Er is ook gesproken met huisartsen, maar die hadden er (nu noch) geen trek in.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top