EEM Groepenkasten

GGD Drenthe start groot gezondheidsonderzoek

ggd drenthe gezondheidsonderzoekDrenthe – GGD Drenthe start in september een gezondheidsonderzoek onder inwoners in de leeftijd van 19 jaar en ouder. Dit onderzoek is onderdeel van het landelijk onderzoek ‘Gezondheidsmonitor’, waarbij alle GGD’en in Nederland gelijktijdig vragenlijsten over gezondheid sturen aan de inwoners van hun regio.

Dit onderzoek wordt elke vier jaar uitgevoerd. De resultaten uit het onderzoek geven informatie waarmee de gemeenten en de GGD samen activiteiten kunnen opzetten om de gezondheidssituatie te verbeteren.

Het onderzoek

De vragenlijst bevat allerlei soorten vragen, zoals vragen over uw woonomgeving, roken, lichamelijke klachten, bewegen en psychische problemen. De uitnodiging voor het onderzoek wordt in de week van 26 september naar 16.000 inwoners uit Drenthe verstuurd. Deze inwoners zijn steekproefsgewijs geselecteerd door een computer. U kan alleen deelnemen aan het onderzoek als u een vragenlijst heeft ontvangen.

Wat doet de GGD met de uitkomsten?

De resultaten van de Gezondheidsmonitor worden in 2017 gepubliceerd en besproken met gemeenten. De uitkomsten van het onderzoek zorgen er namelijk voor dat Drentse gemeenten en GGD Drenthe samen activiteiten kunnen opzetten om de gezondheidssituatie te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners die zijn uitgenodigd de vragenlijst invullen. Hoe meer inwoners de vragenlijst invullen, hoe nauwkeuriger de gezondheidssituatie van de inwoners in Drenthe in kaart gebracht kan worden.

Door samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland.

(Bron: www.ggddrenthe.nl)Back To Top