EEM Groepenkasten

Gisteren heerlijk zonnetje, vandaag vanuit het westen (natte) sneeuw

weer knmi 20160301Niks is zo veranderlijk als het weer, dat blijkt ook nu maar weer. Gisteren konden we nog volop genieten van een heerlijk zonnetje, vandaag wordt het echter geheel anders: bewolking en in de loop van de dag zelfs (natte) sneeuw.

Vanuit het westen (natte) sneeuw

Na een aantal fraaie zonnige dagen slaat het weer vandaag helaas om. Vanuit het westen raakt het geheel bewolkt en volgt neerslag. Dit begint als (natte) sneeuw en kan in het binnenland tijdelijk gladheid opleveren, maar wordt later overal regen. Tot en met het weekend blijft het vervolgens wisselvallig met regelmatig ‘maartse buien’.

Vanochtend is er in het oosten eerst nog ruimte voor een waterig zonnetje, maar al snel raakt het overal geheel bewolkt. Er steekt een stevige zuid(west)enwind op en vanaf circa 10:00 uur volgt in het westen de eerste neerslag.

Deze neerslag breidt zich in de middag uit over het land en begint op veel plekken als (natte) sneeuw. Vooral in de provincies Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen kan de sneeuw tijdelijk wat blijven liggen. Vanuit het westen gaat de sneeuw geleidelijk over in regen.

Vanavond verlaat de winterse neerslag het land en valt er soms nog motregen. De maximumtemperatuur wordt pas ‘s avonds bereikt ligt tussen 3 graden in het oosten en 7 graden in het zuidwesten. In de nacht loopt de temperatuur zelfs nog iets op naar 6-7 graden.

Morgen start de dag met enkele buien. Daarna is er tijdelijk ruimte voor de zon, maar in de middag volgen opnieuw buien. Hierbij is kans op hagel en een klap onweer. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig boven land en krachtig, soms hard, aan zee. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Donderdag staat ook een aantal buien op het programma. Bij deze buien is vooral in het noorden en oosten kans op natte sneeuw. Tussen de buien door wordt het circa 6 graden en er staat een stevige wind uit het westen tot noordwesten.

Ook vrijdag is het geen fijn weer voor buitenactiviteiten. De zon komt er niet af nauwelijks aan te pas en er valt regelmatig regen of natte sneeuw. Warmer dan een graad of 6 wordt het niet.

In het weekend is de zon wel af en toe te zien, maar ook (winterse) buien maken op beide dagen deel uit van het weerbeeld. Overdag wordt het maximaal 6 graden en in de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt. De kans op gladheid is ’s nachts en in de (vroege) ochtend aanwezig.

Volgende week neemt het aantal buien af en het aandeel zon in het weerbeeld toe. De temperatuur komt geleidelijk iets hoger uit.

(Bron: weeronline.nl / knmi.nl)Back To Top