EEM Groepenkasten

Gladheid door bevriezing, morgen in oosten winterse neerslag

ijzel ijs drenthe noordoosten klazienaveenVanavond tot en met morgenochtend kans op gladheid door bevriezing. Vrijdagmiddag en avond landinwaarts kans op winterse neerslag. In het oosten en noordoosten kan vrijdagavond IJZEL aanleiding geeft tot verraderlijke gladheid.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog en gaat het op veel plaatsen vriezen. Lokaal kunnen wegen glad worden. Morgen start met wat zon, maar volgt vanuit het westen bewolking en neerslag. Hiermee wordt zachte lucht aangevoerd en krijgen we een dooiaanval.

Vanavond is het op veel plaatsen nevelig of mistig en vannacht klaart het op steeds meer plaatsen op. De temperatuur daalt in het noordoosten naar -8 graden en aan zee blijft de minimumtemperatuur rond of net onder het vriespunt steken. De wegdektemperaturen komen in het hele land onder nul, waardoor de wegen plaatselijk glad kunnen zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

Morgenochtend is de zon te zien en wordt er geen neerslag verwacht. Vanuit het westen drijven velden hoge bewolking het land op en vervolgens wordt deze bewolking steeds dikker. Tot de middag blijft het droog, maar daarna volgt vanuit het zuidwesten een neerslaggebied. In het westen valt regen en verder landinwaarts is ook kans op natte sneeuw.

De middagtemperaturen variƫren tussen 5 graden in het westen en rond het vriespunt in het noordoosten. De zuidoostelijke wind trekt gedurende de dag aan en wordt matig boven land tot (vrij) krachtig aan zee. Tegen de avond bereikt het neerslaggebied het noordoosten en kan de neerslag overgaan in ijzel en sneeuw.

Zaterdag vroeg in de ochtend trekt de neerslag naar Duitsland weg. De rest van de dag blijft het droog. Er is vrij veel bewolking en soms ook even zon. De wind wordt westelijk en is matig tot vrij krachtig. Het wordt beduidend zachter dan de laatste dagen met maximumtemperaturen van 7 tot 9 graden!

Zondag blijft het wolkendek waarschijnlijk gesloten en valt er soms regen. De temperatuur komt uit rond een graad of 8 en de wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig.

Volgende week blijft het zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 7-10 graden. Er is vrij veel bewolking en af en toe valt regen. De wind zit voorlopig in de zuid(west)hoek.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top