EEM Groepenkasten

Goede afsluiting seizoen Bedrocks Heren

bedrocks honkbal emmen heren-1 teamLeek/Emmen – De laatste wedstrijd van het seizoen van de Bedrocks heren was zondag in Leek tegen The Knights. Kevin Vording verrichte zijn taak op de heuvel alle 9 inningen weer prima, en was ook nog eens de beste slagman. Ralph Seijkens, met zijn nieuwe 1e-honkhandschoen verving zijn geblesseerde zoon Devi Seijkens op het eerste honk als vanouds. Rechtsvelder Erik Tobben was weer terug van zijn oogblessure een stuiterde tot 2 keer toe spectaculair over het 1e honk en bleef tot ieders verbazing heel. De strijd ging aanvankelijk gelijk op en de Emmer honkballers wisten in de laatste 2 inningen pas definitief afstand te nemen, 9-13. Coach Marco Mast en zijn team bedankten na afloop de meegereisde aanhang voor de support.

Aspiranten

De aspiranten ontvingen zaterdag Northern Stars uit Leeuwarden. Als gevolg van een aantal lichte blessures kon Bedrocks maar beroep doen op 2 van de 5 werpers. Startende werper Hugo Hoezen die het hele seizoen als startende werper een prima indruk achter heeft gelaten, had zaterdag moeite om goed in het spel te komen, en mede door een paar slordigheden van zijn veldspelers stond Bedrocks als snel achter met 0-5. Jeroen Koopman kon als vervangende werper gelukkig snel de derde nul maken, waarna Emmen in de gelijkmakende slagbeurt 2 keer kon scoren. Vervolgens scoorden de Friezen nog een 2-tal punten. De Emmenaren hadden in hun laatste gelijkmakende slagbeurt de smaak te pakken en sloegen veel honkslagen. Met name door verrassend goed slagwerk van Rik Bekman (2 keer) kon de laatste wedstrijd van het seizoen met een 8-7 overwinning de boeken in. Coach Erik Eilering kijkt zeer tevreden terug op het afgelopen seizoen en ziet de plaats in de middenmoot als een goede prestatie.

bedrocks honkbal emmen aspiranten

Junioren 2

De junioren 2 van de Bedrocks speelden zaterdag op de Meerdijk een dubbele wedstrijd tegen Drachten Diamonds waarin ook vier dappere meiden hun balletje slaan. Met Teun Efftink op de heuvel en als catcher Davey Paulussen was het na 1 inning 2-2. De 2e inning kwam meer actie in het spel en nam Bedrocks een 8-3 voorsprong. In de laatste inning sloeg Melvin Brandjes een mooie 3 honkslag en Melvin Pijpker en Yorben Rooi ieder een 2-honkslag. Bij de stand 13-3 besloot scheidsrechter Monique Lem de wedstrijd.
De tweede wedstrijd was de thuiswedstrijd van de Diamonds werd gespeeld onder leiding van scheidsrechter Gert Moorman. De 1e slagman van de Bedrocks, Melvin Brandjes, werd door de Diamonds pitcher Laros met 3 slag teruggestuurd naar de bank. Maar door honkslagen van Davey Paulussen, Yorben Rooi en Teun Efftink en 2 vrije lopen kwam Bedrocks op een 1-5 voorsprong. In 2e inning maakte Bedrocks 7 punten en het pitcher / catcher koppel, de broers Melvin en Robin Brandjes kregen maar 1 slag tegen. Deze werd door korte stop Melvin Pijpker met een mooie aangooi op eerste honkman Daan van der Wal uitgemaakt. In de 3e inning kwam 2e honkman Dave Moorman met een mooie stootslag op het 1e honk bereiken en wist Bedrocks de voorsprong uit tot de 2-17 eindstand. Zaterdag en zondag a.s. spelen junioren 2 de laatste (uit) wedstrijden van het seizoen.

Junioren 1

Het eerste juniorenteam speelde zondag in Leek tegen The Knights. Na de 1e inning (2-2) sloeg de Emmer jeugd toe en werd met 2-14 een gat geslagen. Met Scott Schulting op de heuvel in de verdediging en uitstekend slagwerk in de aanval werd een mooie 5-20 overwinning geboekt. Uitstekend slagwerk en prima pitching van Scott leverde een 20-5 overwinning op. Hiermee herstelde de ploeg zich prima van het verlies vorige week en toonde veerkracht en vorm zoals voor de zomerstop.

Zaterdag a.s. spelen junioren 1 om 12.00 en 14.30 een dubbel op de Meerdijk tegen The Pioneers en wellicht dat dan het kampioenschap word binnen gehaald.

bedrocks honkbal werper catcher

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top