EEM Groepenkasten

Goede opkomst en diverse ideeën bij inloopavond over dorpspark

Dorpspark Cabot Purit Inloopavond KlazienaveenKlazienaveen – Als het aan de inwoners van Klazienaveen ligt, moet het dorpspark in Klazienaveen in ieder geval een vijver met zitjes en mooie wandelpaden er omheen krijgen.

Dat blijkt uit de inloopavond van donderdag die de Cabot samen met de gemeente Emmen had georganiseerd omtrent het nieuw te realiseren dorpspark in Klazienaveen. Omwonenden konden tijdens deze inloopavond meedenken aan de invulling van het park en hun ideeën doorgeven.

Dorpspark Cabot Purit Inloopavond Klazienaveen

Lees ook:

Dorpspark leeft

Ruim 50 bezoekers kwamen af op deze inloopavond om hun ideeën over het park te delen met Cabot en de gemeente. Cabot gaat op het voormalige opslagterrein aan de Mr. Ovingstraat, schuin tegenover de fabriek, een park van 200 bij 200 meter realiseren. Cabot, de gemeente, EOP Klazienaveen en 5 bewoners gaan nu aan de slag om alle ideeën uit te werken en een ontwerpplan te maken. Die wordt op een later tijdstip gepresenteerd.

Gebiedscoördinator Wobbe Katoen van de gemeente Emmen is tevreden over de opkomst. “Het idee van een dorpspark leeft dus duidelijk in Klazienaveen.”

Dorpspark Cabot Inloopavond Klazienaveen

Diverse uiteenlopende ideeën

Er zijn diverse ideeën naar voren gebracht, waaronder een pannakooi of Cruijff Court, speeltoestellen voor de jeugd, wandelmogelijkheden voor de ouderen en het bewaren van de oude bomen om te zorgen voor een goede sfeer. Stichting Historisch Klazienaveen heeft het idee geopperd om er een stukje tramrails, eventueel met een oude tramlok en/of tramwagon aan te leggen, omdat de tram van grote historische waarde voor Klazienaveen is geweest en heeft gezorgd voor de ontwikkeling van het dorp.

Dorpspark Cabot Inloopavond Klazienaveen - 03

Voet-/fietspad en wateroverlast

Naast de plannen voor het park werden ook de plannen voor de renovatie van de Mr. Ovingstraat met een gecombineerd voet-/fietspad en het oplossen van de wateroverlast in de buurt gepresenteerd. Ook daarover konden de bezoekers meepraten en -denken.

Er waren overigens niet alleen maar positieve noten te horen. Er waren ook enkele punten van kritiek, zoals de verwaarloosde stoepen en kapotte straatkolken. Daar moet volgens enkele bezoekers ook aandacht aan worden besteed. Ook wordt er volgens omwonenden veel te hard gereden in de straat. Volgens hen heeft kagen bij de gemeente tot nu toe geen enkel effect gehad.

Dorpspark Cabot Inloopavond Klazienaveen

Dorpspark Cabot Inloopavond Klazienaveen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top