EEM Groepenkasten

Grietje Hilbrands-Nijenbanning viert honderdste verjaardag

100 jaarKlazienaveen – Grietje Hilbrands-Nijenbanning heeft afgelopen vrijdag de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Grietje is in Meppen geboren en getogen en woont nu in De Weegbree in Klazienaveen.

Vrijdag werd ze door loco-burgemeester Jeroen Huizing namens het gemeentebestuur van Coevorden gefeliciteerd.

De Weegbree

Grietje woonde tot haar huwelijk in 1943 in Meppen. Daarna is ze met haar man Geert verhuisd naar Veenoord. Ze heeft 1 dochter, Sientje, en 3 kleinkinderen. Geert overleed in 1979 op 68-jarige leeftijd aan longkanker. Grietje verhuisde in 2000 vanuit Veenoord naar woonzorgcentrum Oldersheem in Nieuw-Amsterdam. Sinds november 2015 woont ze in De Weegbree in Klazienaveen.

Gezond

“Mijn schoonmoeder krijgt 2 keer per dag een pufje en kan niet meer zo goed zien, maar verder is ze nog gezond”, aldus schoonzoon Chris Top (75). “Moeder was als kind vaak ziek.”, vertelt dochter Sientje Top-Hilbrandt (73) uit Noord-Sleen. “Zij ging daarom op 10-jarige leeftijd 6 weken naar Egmond aan Zee om aan te sterken.”

Nog altijd zeer actief

Grietje mocht graag puzzelen en lezen en ze was lid van Vrouwen van Nu (voorheen Plattelandsvrouwen). Na het overlijden van haar man ging ze graag met 3 vriendinnen op vakantie naar Oostenrijk, Zeeland, Maastricht en Borger. Nu, in De Weegbree, doet ze graag gymnastiek, zingen en bloemschikken. Ook puzzelen en breien vindt ze nog leuk, maar dat kan ze niet meer doen vanwege haar beperkte gezichtsvermogen. “Verder is ze nog altijd gevat.”, aldus schoonzoon Chris.

(Bron: emmen.nu/zuidoosthoeker.nl)Back To Top