EEM Groepenkasten

Grijs, glad en koud met sneeuw

Gladheid code geel slipgevaar ijzel KlazienaveenHet is bewolkt, glad en koud. Vanuit het zuidoosten trekken sneeuwbuien over het land. De wegen kunnen dan ook glad zijn door sneeuw en bevriezing. Vanmiddag wordt het 2-4 graden. Sneeuw gaat over in natte sneeuw en regen. Vanavond volgt opnieuw sneeuw vanuit het zuidoosten en kunnen wegen glad worden door sneeuw en bevriezing.

Vanochtend is er veel bewolking. Vanuit het zuidoosten gaat het geleidelijk op steeds meer plaatsen sneeuwen. In het noorden en noordwesten is het de eerste uren droog. Later vanochtend kan ook verder naar het noorden sneeuw vallen. De temperatuur ligt onder het vriespunt, waardoor wegen glad kunnen zijn door bevriezing en sneeuw.

Vanmiddag komt de temperatuur uit tussen 2 en 4 graden. De sneeuw gaat op de meeste plaatsen over in natte sneeuw of regen en de kans op gladheid neemt af. Er staat een matige, in het uiterste noorden vrij krachtige, noordoostenwind, die het voor het gevoel flink kouder maakt. In het noorden ligt de gevoelstemperatuur rond -6 graden en in het zuiden rond -2.

Vanavond valt in het zuidoosten natte sneeuw en regen. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk droog en elders kan het sneeuwen. Op verschillende plaatsen komt er een laagje van enkele centimeters sneeuw bij. Later in de nacht wordt het in het zuiden en oosten droog. In het hele land is vanavond en vannacht kans op gladheid door bevriezing of winterse neerslag.

Morgen

Morgenochtend voelt het koud aan. In het noorden en westen kan nog (natte) sneeuw vallen, maar in de middag blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt vanuit het oosten de zon geregeld door. De temperatuur komt uit tussen 1 of 2 graden in het noorden en 5 of 6 graden in het zuiden. In het noorden en noordwesten waait het vrij krachtig uit het oosten. Op de Wadden kan het krachtig waaien en in het zuiden en oosten staat een matige oostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daardoor in de middag tussen -6 graden op de Wadden en net boven het vriespunt in Limburg.

Volgende week

Maandag is het heel ander weer. Het blijft droog en er zijn flinke zonnige perioden. De temperatuur valt met 3 graden in het noorden tot 7 in het zuiden iets hoger uit. De wind blijft in de oosthoek en is matig van kracht.

Dinsdag en woensdag blijft het vrij zonnig. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 5 graden in het noorden tot lokaal 10 in het zuiden en daarmee is het een aantal graden zachter dan normaal.

De dagen daarna neemt de bewolking toe en is er een kleine kans op lichte regen. Met 6 graden op de Wadden tot 11 in het zuiden is het erg zacht voor februari.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top