EEM Groepenkasten

Groepspraktijk Sirius en huisartsenpraktijk Wijesinha dagen diabetici uit voor de Nationale Diabetes Challenge 2016

diabetes challenge, medisch centrum klazienaveen, siriusKlazienaveen – De Nationale Diabetes Challenge 2016 gaat dit jaar ook in Klazienaveen van start. De Nationale Diabetes Challenge 2016 is een wandelevenement voor diabetespatiënten.

Groepspraktijk Sirius en huisartsenpraktijk drs. Wijesinha nodigen diabetici van hun praktijk uit deel te nemen aan wekelijkse wandelbijeenkomsten. Ook mensen die geen diabetes hebben zijn van harte welkom om mee te wandelen.

Initiatief

Het initiatief werd genomen na een email aan huisartsenpraktijken om in de woonplaats van de diabetespatiënten zelf te gaan wandelen. De drie dames, op de foto bij het startpunt van het wandelevenement van links naar rechts: Janet Romijn, Maria Weggeman en Leonie Bruinsma zeiden onmiddellijk tegen elkaar: “Dit is iets voor ons om op te pakken”. Maria Weggeman, Janet Romijn en Leonie Bruinsma zijn nu al enthousiast. “We horen heel veel positieve reacties van mensen die mee willen doen, en we wandelen zelf ook mee”.

Wandelen met een opbouw

Sport en bewegen is een belangrijk medicijn in de behandeling van diabetes. Uit onderzoek is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport op het leven van mensen met diabetes zijn.

Het wandelevenement dat opgezet wordt in de eigen woonplaats, is bedoeld voor diabetespatiënten, maar ook niet-diabetespatiënten zijn van harte welkom om mee te gaan wandelen. De bedoeling van het wandelevenement is om mensen een gezondere levensstijl aan te leren door meer te gaan bewegen. Wandelen is hiervoor een uitstekend middel, vooral in groepsverband. Er wordt daarom met een zeer laag niveau begonnen, zodat vrijwel iedereen mee kan gaan doen. Er zit een zeer uitvoerig geteste en ook bewezen gezonde opbouw in het gehele traject verwerkt.

In een tijdsduur van 20 weken opbouwen naar een afstand van maar liefst 10 kilometer wandelen? Dat kan vrijwel iedereen met het zorgvuldig opgebouwde trainingsschema. Op de eerste dag wordt er begonnen met 4 keer 5 minuten wandelen en 10 minuten rustpauze, een echt instapniveau, en om 20 weken later, in de week van 12 tot 15 oktober af te gaan sluiten met het landelijke wandelevenement in de tuinen van paleis het Loo?

Geen kosten

Er zijn aan het gehele evenement geen kosten aan verbonden, behalve aan het meedoen aan het eind van de Challenge in de paleistuinen in Apeldoorn, het entree van de paleistuin bedraagt met groepskorting €5,- p.p.. Iedere deelnemer krijgt bij aanvang op 17 mei een gratis T-shirt aangeboden.

Sponsoren gezocht

Er wordt nog wel gezocht naar sponsoren voor bijvoorbeeld drinkwater, of het busvervoer naar de paleistuinen. Belangstelling? Neemt u dan contact op met j.bruinsma@ezorg.nl of even bellen naar 0591-374300 (Groepspraktijk Sirius).

Begeleiding

Natuurlijk is er medische begeleiding tijdens het wandelen aanwezig en wordt o.a. de suikerspiegel van de patiënten bewaakt. Maar ook huisartsen (Sorgdrager, Wijesinha), fysiotherapeuten, diëtisten, assistentes enz. zullen regelmatig mee gaan lopen als de werkzaamheden het toelaten.

Start 17 Mei

Het is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten. De start van De Nationale Diabetes Challenge 2016 is op 17 mei aanstaande. Het is de bedoeling dat er vanaf die datum in Klazienaveen iedere dinsdagochtend om 10.30 uur gestart gaat worden vanaf het Medisch Centrum Klazienaveen.

Informatiebijeenkomst

Om vragen te kunnen beantwoorden wordt er vooraf een informatiebijeenkomst gehouden op 19 april in het Medisch Centrum aan de Koriander 13. De avond begint om 19.30 uur.
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan middels een mailtje naar: j.bruinsma@ezorg.nl of even bellen naar 0591-374300 (Groepspraktijk Sirius)

Wilt u alvast meer weten? Klik dan op deze link van de Diabetes Foundation.

Algemeen


Back To Top