EEM Groepenkasten

Groot feest in de Melde: Marie Wösten-Schwieters is 101 geworden

101  Marie Wösten-Schwieters KlazienaveenKlazienaveen – Afgelopen weekend was het groot feest in de Melde in Klazienaveen. Marie Wösten-Schwieters werd namelijk maar liefst 101 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Ze was afgelopen vrijdag jaren, maar vierde het zaterdag met haar grote familie.

Groot gezin

Marie is moeder van 6 dochters en 1 zoon. Haar oudste dochter Lenie is helaas op 54-jarige leeftijd overleden. Zelf komt ze ook uit een groot gezin, met 5 zussen en 1 broer, maar die zijn inmiddels allemaal overleden. Dat noemt Marie dan ook het grote nadeel van ouder worden.

Marie is geboren en getogen in Zwartemeer. Samen met haar beste vriendin en naamgenoot Marie deelde ze lief en leed. Totdat haar vriendin, na een vriendschap van ruim 80 jaar, overleed.

Haar familie is alles

Ze ontmoette haar man Harm op een dansfeest in een boerenschuur. Op 20-jarige leeftijd trouwden ze, waarna ze naar Klazienaveen verhuisden. Daar kregen ze hun eerste kind, het begin van een grote familie. Ze heeft inmiddels 15 kleinkinderen, 20 achterkleinkinderen en zelfs al 3 achterachterkleinkinderen. Dat betekent maar liefst 5 generaties, allemaal aanwezig op haar verjaardag.

“Je voelt er niks van”

Marie had nooit verwacht zo oud te worden, maar je voelt er niks van, grapt ze. Haar recept om oud te worden: geen alcohol, niet roken en gewoon fatsoenlijk eten, zoals stamppot boerenkool en brood.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)Back To Top