EEM Groepenkasten

Grootste schaapskooi van Nederland geopend (VIDEO)

schapen schaapskooi bargerveen weiteveen pixabayBargerveen/Weiteveen – De grootste schaapskooi van Nederland, de nieuwe schaapskooi bij het Bargerveen met plek voor zo’n 1.000 schapen, is vrijdagavond geopend.

De gloednieuwe attractie bij het natuurgebied Bargerveen is een gigantisch houten bouwwerk dat onderdak biedt aan zo’n 1.000 schapen. De kooi was officieel geopend toen herder Luuc Bos enkele schapen alvast de kooi in liet lopen.

Echte Kerststal

Om het kerstgevoel extra te benadrukken was er een echte kerststal met ezel en natuurlijk volop schapen. Enkele steltlopers maakten het feest compleet door met kwistig met glitters rond te strooien.

Herontwikkeling Bargerveen

Deze nieuwe schaapskooi maakt onderdeel uit van de grote herontwikkeling van het hoogveengebied Bargerveen. Hierbij gaat het niet alleen om het beschermen van de natuur, maar ook om het beleven en benutten daarvan. De komende maanden zal ook nog een runderstal voor 110 dieren verrijzen, alsmede een herderswoning, wandelpaden, een schapendrift en een informatiecentrum met uitkijkpunt op het terrein. Het gehele complex zal vanaf zomer 2018 voor publiek geopend zijn.

De schapen begrazen overdag het Bargerveen en stoppen de groei van beginnende berkenbomen. ’s Avond hebben ze nu onderdak in de nieuwe schaapskooi. Mest en voedingsstoffen blijven hierdoor achter in de schaapskooi en dat is beter voor de heide en het Bargerveen.

Video

Klik hier om de video van de officiële opening te bekijken.

(Bron: emmen.nu/dvhn.nl / Afbeelding: pixabay.nl / Video: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top