EEM Groepenkasten

Grote controle langs grens met Duitsland bij Zwartemeer

verkeerscontrole politie belastingdienst rdw boeteRegio – Gisteravond zijn langs de snelweg A37 bij de grensovergang Zwartemeer grote controles gehouden. Dit was een gezamenlijke actie van justitie, douane, marechaussee en belastingdienst.

De controle maakte deel uit van een grootscheepse actie langs de hele oostgrens. Volgens een woordvoerder van de marechaussee richtte deze actie zich met name op mensenhandel, drugs, identiteitsfraude en openstaande boetes. De controle is een initiatief van de Duitse politie en douane. De Nederlandse douane, marechaussee en belastingdienst hebben zich bij de actie aangesloten.

Criminele activiteiten

De zwaartepunt van de actie lag in Zwartemeer. Uit onderzoek is gebleken dat via deze grensovergang de meeste criminele activiteiten plaatsvinden. Met name in de avond.

Op de parkeerplaats langs de A37 bij Zwartemeer, net aan de Nederlandse kant van de grens, staan tientallen beambten. Ook drugshonden zij hierbij ingezet. Het verkeer vanuit Duitsland wordt over 1 rijbaan geleid. Verdachte auto’s worden eruit gepikt en moeten de parkeerplaats op, waar hun autopapieren en rijbewijzen worden gecontroleerd en nagetrokken.

Grote BMW

Er werden onder andere een volgeladen auto uit Letland en een grote BMW uit Hongarije met winterbanden in de kofferbak aan de kant gezet. De Hongaren geven in het Duits aan de auto in Nederland te willen verkopen. Dat mag, wordt hen uitgelegd, zolang de papieren maar in orde zijn. Busjes met Duits, Pools, Tsjechisch en Zwitsers kenteken worden gecontroleerd.

Na de controle mogen de meeste auto’s weer doorrijden.

Resultaten

De ‘resultaten’ van de actie worden vrijdag bekendgemaakt.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top