EEM Groepenkasten

Grote militaire oefening in het noorden en midden van het land

militaire oefening klazienaveen fennekRegio – Van 3 tot en met 7 oktober 2016 houdt de Brigade Verkenningseskadron een grote militaire oefening in het noorden en het midden van het land. De gemeente Hardenberg doet daar melding van.

Het betreft het gebied tussen Emmen, Winterswijk, Arnhem en Meppel (zie onderstaande afbeelding). Het eskadron traint dan hun eenheid verkenners. Deze zullen diverse oefeningen doen, waaronder verplaatsingen met voertuigen, verplaatsing te voet, inrichten van observatieposten en het uitvoeren van verkenningen van routes en objecten.

Fennek

De observatieposten zullen uit het zicht en buiten de bebouwde kom worden gebouwd. Omwonenden zullen hiervan weinig tot geen last ondervinden.

Het verkenningsvoertuig de ‘Fennek’ zal tijdens deze oefeningen ook worden gebruikt. De oefeningen worden uitgevoerd in ploegen van 2 voertuigen met in elk voertuig 3 personen en ze zullen zich in principe alleen via openbare wegen, paden en terreinen verplaatsen. De militairen zullen zich bewapend door het gebied verplaatsen, echter zal er geen gebruik gemaakt worden van munitie of oefenmunitie.

(Bron: emmen.nu)

militaire oefeningen oktober 2016

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top