EEM Groepenkasten

Guerilla Poëzie laat ook Meerdijk in Emmen niet ongeschonden

Guerilla Poezie FC Emmen stadionEmmen – Een druilerige dag met tussen de regendruppels door een geel zonnetje. Een perfecte dag voor mensen die tussen de regendruppels door dansen, zoals Guerillapoëten.

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

In een serie van 6 borden, is het ditmaal de beurt aan het 6e en laatste bord om geplaatst te worden. Ladan is de naam van de kunstenares die de materialen uit de auto tilt. Een groot geel bord, een paal, een ijzeren houder, boormachine, mokerhamer, schroeven. Alles word naar een strategische plek getild, bij de ingang van de Meerdijk.

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

Eenmaal aangekomen heeft Ladan niet veel woorden nodig, om het plan uit te denken. De ijzeren houder gaat met flinke slagen de grond in. Laat je door haar lieve uiterlijk niet misleiden, er zit een behoorlijk power in deze vrouw! Vol zelfvertrouwen waagt ze zich aan het monteren van de grote plaat.

En als het erop zit, het bord staat! Kijkt ze glundert naar het bord. “Hier verderop zat ik op school.”, vertelt ze. “Dus het is leuk dat de mensen het kunnen zien!” Ze neemt met haar mobiel nog een paar foto’s, voordat ze kan poseren voor de fotograaf die ter plaatse is.

Het bord, met de kunstenaar, komen prachtig op de gevoelige plaat. De waarschuwing “van 06h-10h Rustigebladerenval” is de titel van het gedicht dat op de achterkant te lezen is.

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

Rustigebladerenval

Wandel mee met de vallende bladeren
Over de brede staat in stralen zon
Tot het vriest in de nacht.

– Ladan

Guerilla Poëzie

Dit kunstwerk is het resultaat van het project Guerilla Poezië van de Kunstbeweging. Onder leiding van Henry Alles en Kasper Peters hebben 6 jongeren uit de regio kunstwerken gemaakt voor een specifieke locatie in Emmen. Dit bord is het 4e in een serie van 6 borden.

Meer Guerilla Poëzie zien? Klik hier.

Bord gespot? Stuur een selfie!

Waar heb jij het bord gespot? Maak dan een selfie! En stuur het naar suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl of 06-51168431!

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

Guerilla Poezie FC Emmen stadion

Guerilla Poezie FC Emmen stadionBack To Top