EEM Groepenkasten

GuerillaPoëzie-borden in de Oude Dierentuin te Emmen

GuerillaPoezie Oude Dierentuin EmmenEmmen – Vanaf vorige week zijn de GuerillaPoëzie-borden, zoals die de afgelopen maanden in Klazienaveen en Emmen stonden, te vinden in de Oude Dierentuin te Emmen!

Drie jongeren verzamelden bij de ingang van het park met een kar met hun borden. Met de mokerhamer in de aanslag werd het eerste bord direct bij de ingang geplaatst. Onder veel bekijks werden er zes borden neergezet. Er kwamen ook jongeren meehelpen met het plaatsen van de borden. De groep guerilla-jongeren verdubbelde hierdoor. De jongeren vertellen aan passanten over het project en dragen hun eigen gemaakte gedichten voor.

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

Enthousiasme en daadkracht

De eerste keer dat de borden geplaatst waren, twee weken ervoor, was dit van korte duur. De borden moesten weer weggehaald worden. Het enthousiasme van de jongeren was hier mee niet gedempt, dankzij hun daadkracht zijn dit weekend de borden alsnog geplaatst.

Het idee voor GuerillaPoëzie ontstond na de vernielingen in het Oude Dierenpark. Een groep jongeren had een ravage aanricht en haalden daarmee het nieuws. Zonde, want er zijn veel jongeren die graag willen bijdragen. Bij dit project word het totaal omgedraaid. Jongeren nemen op een positieve manier de ruimte in. Geen jongeren die iets kapot maken, maar jongeren die op een positieve manier bijdrage aan de sfeer van hun omgeving.

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

GuerillaPoëzie

Dat gebeurt met deze GuerillaPoëzie-borden een idee dat ontstond in een samenwerking tussen Henry Alles, Kasper Peters en De Kunstbeweging. Deze borden zijn kunstwerken gemaakt door de jongeren zelf. Ze lijken op waarschuwingsborden met opmerkelijke titels. En kondigen een tijdelijke aanpassing aan de ruimte. Achter op de borden kun je hun zelfgeschreven gedicht lezen. Ze staan midden in de ruimte waardoor je er niet om heen kan.

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

Artistiek Klazienaveen

Klazienaveners herkennen deze borden wellicht nog van het project Artistiek Klazienaveen van vorig jaar. Door dit project zijn de borden al eerder te zien geweest in Klazienaveen. Vanwege dit succes is het project later nog een keer uitgevoerd in Emmen, hetgeen resulteerde in deze borden.

De borden zijn van 14 april tot 25 april te bekijken in het Oude Dierenpark in Emmen.

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

GuerillaPoezie Oude Dierentuin Emmen

GuerillaPoezie Oude Dierentuin EmmenBack To Top