EEM Groepenkasten

GuerillaPoëzie: Heb jij het bord al gespot?

GuerillaPoëzie Vianna Spang De Molen Klazienaveen 2016 05Klazienaveen – Terwijl de laatste zonnestralen de Lange Spruitstraat binnen rollen, lopen er 3 personen het park in de Molenbuurt in. Gewapend met een boormachine, mokerhamer en grote houten paal stappen ze richting de brug. De jongen begint te timmeren en de paal te bevestigen en het verkeersbord dat ze meedragen komt langzaam op de juiste plek.

GuerillaPoëzie Vianna Spang De Molen Klazienaveen 2016 01

“Lentehaastpark” leest het bord. Op de achterkant staat een gedicht:

“Op het bruggetje ga ik even zitten
praten met een duif
dan loop ik in stilte verder
naar een plek op het gazon
in de volle natuur
waar iedereen haast heeft.
– Vianna”

GuerillaPoëzie Vianna Spang De Molen Klazienaveen 2016 04

Dit kunstwerk is het resultaat van het project GuerillaPoezië. Onder leiding van Henry Alles en Kasper Peters hebben 6 Klazienaveense jongeren kunstwerken gemaakt voor een specifieke locatie in hun dorp. Dit bord is het eerste in een serie van 6 borden. Het project is een samenwerking tussen Sedna en De Kunstbeweging.

Heb jij het bord gespot?

Waar heb jij het bord gespot? Maak dan een selfie! En stuur het naar suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl of 06 – 51 16 84 31 en maak kans op een plek in het souvenirboek van Artistiek Klazienaveen!!

Guerillapoezie is onderdeel van een serie activiteiten rondom Artistiek Klazienaveen, met het doel erfgoed en kunst in the picture te zetten. Zo is er een historische werkgroep opgericht, een erfgoed lezing geweest, worden er interviews opgenomen en zullen er activiteiten in de buurthuizen zijn. Op 21 mei is de artistieke markt en ’s avonds is er een feestelijke afsluiting waarin het erfgoed en kunst van Klazienaveen gevierd word.

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten kijk op onze Facebookpagina ‘ArtistieK Klazienaveen’.

GuerillaPoëzie Vianna Spang De Molen Klazienaveen 2016 02

GuerillaPoëzie Vianna Spang De Molen Klazienaveen 2016 03Logo-Historisch-Klazienaveenemmen culturele gemeente 2015 2016erfgoednetwerkde kunstbeweging logo

 Back To Top